E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ήταν ένας τύραννος, μας βίαζε»: Τρεις αδελφές σκότωσαν τον πατέρα τους στον ύπνο του

Αντιμέτωπες με βαριές ποινές στη Ρωσία

Δημοσίευση 13/8/2021 | 16:46

«Ήταν ένας τύραννος, μας βίαζε»: Τρεις αδελφές σκότωσαν τον πατέρα τους στον ύπνο του

Αντιμέτωπες με βαριές ποινές παραμένουν τρεις αδελφές στην Ρωσία, που μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον πατέρα τους στον ύπνο του, μετά από χρόνια βιασμών και αιμομιξίας όπως καταγγέλλουν.

Και ενώ συγγενείς του φερόμενου παιδεραστή κατηγορούν τις τρεις νέες γυναίκες για «ψέματα», μία νέα αξιολόγηση της κατάστασής τους από ειδικούς, δείχνει πως υπέφεραν από βαθιά τραύματα, ως συνέπεια της βιαιότητάς του πατέρα, όπως μεταδίδει η Daily Mail που παρουσιάζει δηλώσεις εμπλεκόμενων δικηγόρων.

Το 2018, η Κριστίνα, η Αγγελίνα και η Μαρία Κατσατουριάν, 19, 18 και 17 ετών αντίστοιχα, είχαν τραυματίσει θανάσιμα τον 57χρονο πατέρα τους Μικαίλ, χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό του μαχαίρι, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του στη Μόσχα. Τα τρία κορίτσια είχαν ομολογήσει τον φόνο, χαρακτηρίζοντας τον πατέρα τους «τύραννο» που τις βίαζε και τις κακοποιούσε.

Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ και η τρίτη θα μπορούσε να τιμωρηθεί για τον θάνατο του Κατσατουριάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ωστόσο μια νέα έκθεση έρχεται να εμπλουτίσει τα στοιχεία, καθώς σύμφωνα με ψυχιάτρους του κέντρου Serbsky στη Ρωσία, ο πατέρας φαίνεται πως όντως βασάνιζε τις αδελφές και τις καταπίεζε.

Η δικηγόρος της Αγγελίνας, Μαρία Νταβτιάν, υποστηρίζει πως ειδικοί είχαν διαπιστώσει ότι από το 2014 τα κορίτσια υπέφεραν από σύνδρομο κακοποίησης και μετατραυματικό στρες. «Όλες αυτές οι καταστάσεις οφείλονται στις πράξεις του Κατσατουριάν». Οι τρεις αδελφές υπέφεραν και εξαναγκάζονταν και, όταν αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, φοβούνταν για τις ζωές τους. «Είναι όλες θύματα», λέει η Νταβτιάν.

Ο δικηγόρος Αλεξέι Λίπστερ, που επίσης εκπροσωπεί τις γυναίκες αναφέρεται στους οικείους του 57χρονου που επιμένουν στην αθωότητά του: «Συγγενείς διατείνονται πως οι αδελφές τα κατασκεύασαν όλα επειδή είχαν σeξουαλική διαταραχή. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, τίποτα τέτοιο δεν διαπιστώθηκε».

Παρ' όλα αυτά, η θεία των αδελφών, Νάιρα Κατσατουριάν, επέμενε πως δεν υπήρχαν αποδείξεις σeξουαλικής βίας σε βάρος των τότε έφηβων κοριτσιών. «Ήξεραν ότι μπορούσαν να ζήσουν όπως ήθελαν, αν ξεφορτώνονταν τον πατέρα τους», δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, κατηγορώντας τις νέες γυναίκες πως «ήθελαν να τον διαγράψουν από τις ζωές τους για να ζήσουν επαναστατικά».

Σύμφωνα με αναφορές, ο πατέρας διέταζε τις αδελφές να γδυθούν μπροστά του, υποστηρίζοντας πως ήθελε να τις ελέγξει. Στη συνέχεια απαιτούσε να τον ικανοποιήσουν, ισχυριζόμενος πως είχε προβλήματα με τον προστάτη του και πως αυτή θα ήταν η θεραπεία. Σε μία από τις επιθέσεις, ο Αγγελίνα κατέληξε με αίματα στο πρόσωπο. Ο άνδρας φέρεται να συνδεόταν με τον υπόκοσμο.

Η Μαρία, που ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκε ο φόνος, έχει ούτως ή άλλως διαφορετική μεταχείριση και, αν καταδικαστεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική και όχι σε κελί φυλακής. Αν οι μεγαλύτερες αδελφές καταδικαστούν, είναι πιθανό να τους αναγνωριστεί πως βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους