E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε ύφεση η φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνούς

Πέντε φωτιές που ξέσπασαν χθες βράδυ, πιθανόν λόγω των κεραυνών

Δημοσίευση 12/8/2021 | 10:38

Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε ύφεση η φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνούς

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά στη Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή δεν πετούν εναέρια μέσα στη Χαλκιδική, όμως εάν αυτό κριθεί αναγκαίο βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως επισημάνθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από την Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στην Φούρκα είναι μία από τις πέντε φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης σε ισάριθμες περιοχές των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας στο νομό Χαλκιδικής και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία πιθανώς να οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Δύσκολη νύχτα

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χθες, οπότε και οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φούρκα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, που κατάγεται από την περιοχή και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter), εξέφρασε το σεβασμό και ευγνωμοσύνη του σε όσους/όσες παλεύουν με τις φλόγες και σώζουν ζωές σε όλη την Ελλάδα ενώ ανέφερε: «Δύσκολη βραδιά σήμερα στη μικρή πατρίδα, τη Φούρκα Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Με την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών, πολιτικής προστασίας και εθελοντών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν».

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σημείωσε ότι υπήρχε προετοιμασία και σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης και χάρη και στη βροχή, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε. «Ήμασταν σε εγρήγορση με τις δυνάμεις του δήμου, με αγρότες με υδροφόρες και είχαμε ανοίξει τους δρόμους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», επισήμανε η ίδια χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τους αγρότες και τους εθελοντές που βρέθηκαν στο σημείο και παραμένουν. Στην περιοχή της Φούρκας, όπου το μέτωπο της φωτιάς ήταν και το πιο ανησυχητικό, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φωτιές στη Χαλκιδική, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε ότι «Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και με τη σημαντική συνδρομή της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων και των εθελοντών, τα χειρότερα στη Χαλκιδική αποφεύχθηκαν. Παραμένουμε σε αυξημένη επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς».

Καθησυχαστικός για την πορεία των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες βράδυ στη Χαλκιδική λόγω πτώσης κεραυνών είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος και σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι «οι φωτιές έχουν ελεγχθεί πληρως, επιχειρούν εναέρια μέσα για μικρό εστίες, υπάρχουν δυνάμεις παντού διότι (Σιθωνία) υπάρχουν ακόμη αναφλεξεις από κεραυνους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο