E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη Θάσο η 16η έκθεση φωτογραφίας «ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών» της Δήμητρας Χατζηαδάμ

Μια όμορφη πρόταση για όσους είσαστε στο νησί της Θάσου 13 με 16 Αυγούστου

Δημοσίευση 11/8/2021 | 12:05

Στη Θάσο η 16η έκθεση φωτογραφίας «ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών» της Δήμητρας Χατζηαδάμ

Ο Δήμος Θάσου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, φιλοξενεί την 16η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών", της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Ιστορικό κτήριο “Καλογερικό” στη Θάσο (Λιμένας) Θάσου από 13 έως 18 Αυγούστου 2021 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 20:00 από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κκ Στέφανο.

 Οι Εύζωνες, το επίλεκτο σώμα της Προεδρικής Φρουράς αποτελεί το θέμα της εικαστικής έκθεσης, μιας μακράς φωτογραφικής περιήγησης τριών ετών. Η Δήμητρα Χατζηαδάμ κατάφερε να μπει μέσα σε αυτόν τον απρόσιτο χώρο, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες που τον διέπουν και με απέραντο σεβασμό και εκτίμηση, μας ανοίγει ένα «παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς. Η ματιά της συναντήθηκε με την αυστηρή καθημερινότητα των Ευζώνων, όχι μόνο εστιάζοντας στο ανέκφραστο βλέμμα, αλλά αναδεικνύοντας και την ανθρώπινη πλευρά τους.

Ιδιαίτερο σημείο της έκθεσης είναι τα 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο των δραστηριοτήτων τους. Ο θεατής έχει ένα πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να παρατηρήσει και να αφουγκραστεί τους ήχους. Σκοπός της έκθεσης είναι να διεγερθούν συναισθήματα μέσω των αισθήσεων, καθώς το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει και να αγγίξει από κοντά τσαρούχια και φουστανέλα.

  Η Δήμητρα Χατζηαδάμ, απαθανάτισε την δύσκολη καθημερινότητα των Ευζώνων, ξεκινώντας από το ξημέρωμα στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας, τις τελετουργικές εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες τους κάθε λεπτό. Με καλλιτεχνική ευαισθησία και σεβασμό σ ένα σύμβολο παγκόσμιας αναγνώρισης, μας καλεί σήμερα να το κοιτάξουμε με διαφορετική ματιά. Η έκθεση έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε 15 πόλεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Καταθέτοντας την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία η ίδια απαντά σε ερωτήματα, με σκοπό ο Εύζωνας να γίνει πιο προσβάσιμος στο βλέμμα του κόσμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Με την υποστήριξη των Ε-Radio και Ε-Daily

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 επιλογές για υγιεινό street food στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink Χτες
Θα τα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά!

Τα πιο νόστιμα burger στην Αθήνα που δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2025
Τα πληθωρικά burgers τους ξεχωρίζουν τόσο πολύ, που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά!

Οι κορυφαίες ιταλικές τρατορίες της Αθήνας που έχουμε λατρέψει

Eat + Drink 25.04.2025
Αν αγαπάς την Ιταλική κουζίνα όσο εμείς, τότε αυτές οι τρατορίες δεν πρέπει να λείπουν από τη foodie λίστα σου!

5 εστιατόρια στην Αθήνα για «αποτοξίνωση» μετά τις κραιπάλες του Πάσχα

Eat + Drink 23.04.2025
Η αποτοξίνωση δεν είναι μόδα - είναι self-care!

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink 19.04.2025
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban 18.04.2025
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!