E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιές: Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα και συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:00 για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Δημοσίευση 9/8/2021 | 10:06

Φωτιές: Μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα και συνέντευξη Τύπου εντός της εβδομάδας

Στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Εν τω μεταξύ το απόγευμα θα μεταδοθούν δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιου Πετραλιά, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.

Αύριο, Τρίτη, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η «γραμμή» Μητσοτάκη για αποκλειστικά επιχειρησιακή διαχείριση

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον κατηγορήσει ότι χειρίζεται επικοινωνιακά την υπόθεση των πυρκαγιών – όπως επίσης και να δείξει ότι δεν έχει σχέση με την διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δραματικό τηλεοπτικό μήνυμά του, το βράδυ της Πέμπτης – και ενώ τα βόρεια προάστια της Αττικής εκκενώνονταν – δεν θέλησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα έλθει ο χρόνος για κριτική και αυτοκριτική», σχετικά με τις αστοχίες που καταγράφηκαν.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη χυδαία αντιπαράθεση στελεχών και των υπογείων του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποδοκιμάζονται από τον Τσίπρα και θέλουν νεκρούς για να πληγεί η κυβέρνηση. Έφθασαν μέχρι του σημείου να κάνουν hastag με χυδαίο περιεχόμενο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να συμπληρώσουν ότι «η κυβέρνηση θα δίνει τη μάχη δίπλα στους πολίτες, με συντονισμό και με ειλικρινή αποτύπωση των δεδομένων».

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση μακριά από την πολιτική διαχείριση – και να μείνουν στο καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να ενημερωθεί (όχι πάντα παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας) από τους υπηρεσιακούς παράγοντες -και δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα- στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού.

Παράλληλα, έγινε και γίνεται μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης δυνάμεων από το εξωτερικό. Το Σάββατο για παράδειγμα αναμένονταν να μπουν στη μάχη και τα δύο γαλλικά και ένα κροατικό αεροσκάφος, ενώ ερχόταν και ένα αμερικανικά Σινούκ. Ήδη επιχειρούν – πέρα από τους Κυπρίους που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή - οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες, οι 120 Ουκρανοί με τον εξοπλισμό τους που επρόκειτο να κατευθυνθούν στην Εύβοια και αρκετοί άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών