E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερευνάται εμπρησμός στην Αρχαία Ολυμπία: 7 ταυτόχρονες πυρκαγιές

Σε 118 πυρκαγιές επιχείρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση 4/8/2021 | 19:27

Μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία

Τις τελευταίες εξελίξεις για τα όσα συμβαίνουν στα πύρινα μέτωπα παρουσιάζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε νέα έκτακτη ενημέρωση.

Σε 118 πυρκαγιές επιχείρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια, ανακοίνωσε. Στην Βαρυμπόμπη, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν για τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Όπως είπε, επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 58 οχήματα και από αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων. Στις 4 το μεσημέρι, το λιμενικό επιχείρησε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές.

Τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν 7 πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιχιερούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Εστάλησαν σειρά μηνυμάτων για εκκένωση οικισμών.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να περιοριστεί το μέτωπο στο Πελόπιο, που εκτείνεται σε έκταση 1 χιλιομέτρου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Χαλκιδική, η οποία έχει περιοριστεί. Φωτιά εκδηλώθηκε και στη Μεσσηνία.

Η Ελλάδα δέχθηκε βοήθεια από την Κύπρο και τη Σουηδία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Δίνουμε και σήμερα μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112. Ένας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία και διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», ανέφερε.

Πάντως, και αύριο η μέρα αναμένεται δύσκολη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. «οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγεται κάθε κίνηση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε νωρίτερα ότι η χθεσινή ήταν πολύ δύσκολη νύχτα «όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και στην Ανατολική Μάνη», καθώς από το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα.

Προς το παρόν πιο κρίσιμες κρίνονται οι φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Αρχαία Ολυμπία και στην Εύβοια. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν γίνει εκκενώσεις οικισμών ενώ οι φλόγες έχουν ήδη κάψει κατοικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό