E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Δημοσίευση 29/7/2021 | 11:54

Πόθεν έσχες ‑ Kυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή είναι η δήλωση του

Η δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του 2020 για τη χρήση του 2019 δόθηκε στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα ύψους 82.021,81 ευρώ, εκ των οποίων τα 11.800 ευρώ από ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες – Αλέξης Τσίπρας: Τα εισοδήματά του στη δήλωση του 29/7/2021

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δήλωσε το 2020, για τη χρήση του 2019, συνολικά εισοδήματα ύψους 64.671,95 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με καθημερινές ανταλλαγές πυρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανακριβείς δηλώσεις επί τέσσερα χρόνια, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου απαντά ότι πρόκειται για αθλιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ακριβώς προηγούμενη οικονομική χρήση, δηλαδή του 2018, ο πρωθυπουργός δήλωσε συνολικά εισοδήματα 41.067 ευρώ, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι εισοδήματα 89.334 ευρώ εκ των οποίων τα 48.300 ευρώ προέρχονται από ακίνητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στη BNP συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ. Η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει, επίσης, δύο θυρίδες που έχει μισθώσει, ενώ είναι πληρεξούσιος σε ακόμη μία θυρίδα στην ίδια τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠόθεν έσχες: Δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών 29/7/2021

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει περίπου 8.000 ευρώ και 500 δολάρια, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι περίπου 530.000 ευρώ.

Σε ακίνητη περιουσία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνουν κατοχή ή μερίδιο σε συνολικά 33 ακίνητα, μεταξύ των οποίων μονοκατοικίες σε Χανιά, Γλυφάδα και Βρετανία.

Σε οχήματα, Μητσοτάκης και Γκραμπόφσκι δηλώνουν πλήρη ή μερική ιδιοκτησία σε συνολικά 6 αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό.

Σε εταιρείες, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει συμμετοχή στον “Κήρυκα Χανίων”, ενώ η κ. Γκραμπόφσκι δηλώνει τις εταιρείες Zeus + Dione AE και την “Μ. Γκραμπόφσκι και ΣΙΑ ΟΕ”.

Όσον αφορά τα δάνεια, ο κ Μητσοτάκης δηλώνει συνοφειλέτης κατά το 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ στην Πειραιώς με το υπολειπόμενο ποσό στα 281.892 ευρώ καθώς και συνοφειλέτης κατά το 1/2 σε δάνειο 150.000 με το υπολειπόμενο ποσό στα 43.756 ευρώ.

Η σύζυγός του δηλώνει συνοφειλέτης σε σειρά δανείων, μεταξύ των οποίων και σε δάνειο ύψους 900.000 ευρώ από την Πειραιώς με το υπόλοιπο οφειλής στα 858.457 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα 10.10.2025
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα 10.10.2025
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος 10.10.2025
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος 10.10.2025
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Κόσμος 10.10.2025
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Οικονομία 10.10.2025
Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Κόσμος 10.10.2025
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Ελλάδα 10.10.2025
Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές