E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Σώθηκαν αλλά πρέπει να πληρώσουν...

Δημοσίευση 28/7/2021 | 09:24

Κρήτη: Μετά τη θεαματική διάσωση ο 45χρονος καλείται να πληρώσει αδρά το Λιμενικό

Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του. Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.

Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.

Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.

Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

  • Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
  • Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
  • Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Σήμερα εξιτήριο για το ζευγάρι

Εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.

Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.

Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμα €30.000 για τις μπαλωθιές ‑ Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Ελλάδα 20.11.2025
Νέα διάταξη με κάθειρξη έως 8 έτη και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή παρακινούν σε χρήση όπλων