E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του δολοφόνου

Δημοσίευση 23/7/2021 | 14:50

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Δεν έπαιρνε τα ψυχοφάρμακά του»

Μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κρίθηκε προφυλακιστέος από εισαγγελέα και ανακριτή και, σήμερα, ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στις διαρροές της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης παρουσιάζοντας την εκδοχή του δράστη.

Ο συνήγορος Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε σήμερα πως ο πελάτης τους διακομίστηκε χθες στο κέντρο υγείας Νάξου, μετά από «επεισόδιο επιπέδου συνείδησης». «Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει με τον ανακριτή, η ανάκριση διήρκεσε πολλές ώρες το οποίο οφείλεται εν μέρει και στις δυσκολίες επικοινωνίας που υπήρχαν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, που πρόσθεσε ότι στον πελάτη του οι γιατροί έγραψαν τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και κατά το παρελθόν αλλά εκείνος «δεν έπαιρνε».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία», έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για τον θάνατο της Γαρυφαλλιάς «κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του», υποστήριξε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται, επικρίνοντας τον ίδιο τον ιατροδικαστή για διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η 26χρονη χτυπήθηκε και σύρθηκε από τον θύτη που στη συνέχεια την έριξε από τα βράχια στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου υποστήριξε πως θα «είναι λογικό» ο πελάτης του να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να ψάχνει ο ίδιος να συνθέσει τα κομμάτια να φτιάξει μια εικόνα. Αυτό δεν του συμβαίνει πρώτη φορά, του έχει συμβεί και στο παρελθόν», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου.

«Αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα κομματιαστά. Έτσι μου το είπε», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που παραδέχτηκε ότι το έγκλημα δεν τελέστηκε σε καμία περίπτωση «εν βρασμώ ψυχής». «Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Είναι διαγνωσμένο το 2015 από τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι στην Κηφισιά. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις, υπήρξαν θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν (...) Δεν μπορώ να πω εάν έπαιξε και ποιον ρόλο η ασθένειά αυτή στην πράξη. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Δηλαδή και ένας ψυχασθενής μπορεί να διαπράξει έγκλημα, ενώ δεν επηρεάζεται η πράξη του από την ασθένειά του. Όμως κατά κανόνα ο ψυχασθενής έχει λόγο να επηρεαστεί από την ασθένειά του».

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς έκανε λόγο για «κωμικούς ισχυρισμούς».

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορος του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Δενδρινός σε ηλικία 43 ετών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αυλαία», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της στο Facebook - Η απώλειά του βύθισε στην θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο

Συνελήφθη ο αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο ‑ Έχει παραιτηθεί, το νησί δεν θα μείνει ακάλυπτο, λέει ο Γεωργιάδης

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι η σύλληψη του ιατρού δεν έχει «καμμία σχέση ούτε με το ΕΣΥ, ούτε με το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα