E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φολέγανδρος: «Έχει διαγνωστεί εδώ και χρόνια με ψυχική ασθένεια ‑ Είχε διακόψει την αγωγή του»

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος του 30χρονου σε συνέντευξή του στο MEGA

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2021 | 21:33

Φολέγανδρος: «Έχει διαγνωστεί εδώ και χρόνια με ψυχική ασθένεια ‑ Είχε διακόψει την αγωγή του»

Η Φολέγανδρος και μαζί ολόκληρη η χώρα «πάγωσε» με την είδηση για τη γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της.

Η υπόθεση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες, ενώ η 26χρονη κηδεύτηκε τη Δευτέρα, 19.07.2021, σε κλίμα οργής και οδύνης.

Ο 30χρονος άνδρας έχει ομολογήσει κι από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη μετά και τις διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, με τον δικηγόρο του να δίνει δείγματα της υπερασπιστικής γραμμής που πρόκειται να υιοθετήσει.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο συνήγορος του γυναικοκτόνου, κ. Γιώργος Βλάχος, τόνισε ξεκάθαρα πως ο πελάτης του είναι «ψυχικά ασθενής».

Είπε πως υπάρχουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό και πως πρόκειται για «διαγνωσμένη εδώ και πολλά χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια» ενώ αποκάλυψε πως ο πελάτης του ήταν για πολύ καιρό υπό φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε «αυθαίρετα» και με δική του πρωτοβουλία, διότι τον εμπόδιζε -όπως είπε- να αντεπεξέρχεται στην εργασία του.

«Έχει αντιληφθεί το αποτέλεσμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη κατάθεσή του. Η έκφραση συμπάθειας/ συμπόνοιας θεωρώ ότι είναι ειλικρινέστατα», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος του δράστη.

«Είναι ασθενής»

«Όλοι θύματα με μια έννοια είναι, η οικογένεια συμπάσχει. Έχουμε πλήρη συνείδηση του εγκλήματος. Θέλουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να σταματήσει η παθογένεια των φόνων της βίας κατά γυναικών, αυτή είναι η θέληση της οικογένειας και η εντολή που έχω πάρει», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος.

Για να συνεχίσει: «Είναι άλλο θέμα η παθογένεια που γεννά η πατριαρχεία κι άλλο η ατομική ασθένεια. Ο εντολέας μου είναι ασθενής. Είναι διαγνωσμένη εδώ και χρόνια σοβαρή ψυχική ασθένεια, έπαιρνε αγωγή την οποία διέκοψε, χωρίς να έχει συμβουλευτεί τον θεράποντα γιατρό του γιατί τον εμπόδιζε στο επάγγελμά του.», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητηθεί σχετική γνωμάτευση αλλά «ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

«Υπάρχει ένα δεδομένο που ανήκει στην αλήθεια κι είναι κομμάτι της τραγικής υπόθεσης, το κομμάτι του ψυχισμού του δράστη. Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε επειδή δεν είναι αρεστό, είναι υποχρέωση της υπεράσπισης να το αναδείξει, το αν και σε ποιον βαθμό έπαιξε ρόλο στην εγκληματική πράξη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Έχουμε δεδομένη ψυχική πάθηση», σημείωσε.

«Δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση αν δεν υπήρχε θέμα ψυχικής υγείας και μάλιστα σοβαρό», είπε κλείνοντας.

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε, πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, υποστηρίζοντας πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα. «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο