E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φολέγανδρος: Κηδεύεται η Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της

«Πίστευε ότι την παρακολουθούσε ο δράστης»

Δημοσίευση 19/7/2021 | 08:23

Φολέγανδρος: Κηδεύεται η Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της

Όλη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει το στυγερό έγκλημα στη Φολέγανδρο με την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο φίλο της.

Ο καθ’ ομολογία δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Νάξου, ωστόσο, επιρρίπτει την ευθύνη στην άτυχη κοπέλα που είχε πάει μαζί του διακοπές και έχασε τη ζωή της με φρικτό τρόπο. Στο νησί θα του απαγγελθούν κατηγορίες και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Ο 30χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του ότι καυγάδισαν γιατί έχασαν το δρόμο. Συγκεκριμένα ότι η Γαρυφαλλιά δεν κοιτούσε το GPS αλλά τα μηνύματα της στο κινητό και έτσι πήραν λάθος κατεύθυνση σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΔεν πιστεύουμε στην «κακιά την ώρα» 19/7/2021

Ο άνδρας ανέφερε επίσης σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση του ότι έσπρωξε την κοπέλα από τα βράχια, αλλά μπήκε στη συνέχεια στη θάλασσα και την έβγαλε στην παραλία και την άφησε εκεί αναίσθητη μετέδωσε η ΕΡΤ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί γιατί δεν υπήρχε κάποια μαρτυρία και το σώμα της κοπέλας εντοπίστηκε από ψαρά μέσα στη θάλασσα. Είχε άλλωστε παραδεχτεί νωρίτερα και αφού επί ένα 24ωρο κρυβόταν από τις αστυνομικές Αρχές, ότι εκείνος ήταν που σκότωσε την φίλη του.

Ολα δείχνουν πάντως ότι η κοπέλα είχε και κάποιους φόβους για τον 30χρονο με τη γνωριμία των δυο τους έχει γίνει εδώ και 10 μήνες, ενώ η ίδια δεν έλεγε πολλά στους γονείς της γι’ αυτή τη σχέση.

«Η Γαρυφαλλιά φοβόταν πως της παρακολουθούσε το τηλέφωνο»

Τη νομική εκπροσώπηση της 26χρονος έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, φίλος του πατέρα του θύματος. Μιλώντας μάλιστα στο MEGA το βράδυ της Κυριακής (18.07.2021) αποκάλυψε ότι η Γαρυφαλλιά, που γνώριζε τον δολοφόνο της εδώ και έναν χρόνο αλλά η σχέση τους μετρούσε κάποιους μήνες, φοβόταν ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε το κινητό της και τα μηνύματά της!

«Το τι έχει διαπιστώσει η αστυνομία, το τι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά από την ιατροδικαστική έκθεση, από το DNA, τα αποτυπώματα θα το πληροφορηθούμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας την δικογραφία. Η προανάκριση, διαδικαστικά, δεν έχει τελειώσει. Δυο αξιωματικοί του τμήματος διώξεως εγκλημάτων κατά της ζωής πήγαν στη Φολέγανδρο για να ολοκληρώσουν την δικογραφία. Προβλέπω ποια θα είναι η ποινική δίωξη, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας αρχικά.

Εκανε μάλιστα και μια αποκάλυψη… Είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του θύματος, εκείνη του αποκάλυψε δύο πληροφορίες. «Μου είπε ότι η γνωριμία της Γαρυφαλλιάς ήταν περίπου έναν χρόνο, εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν γνωρίσει τον 30χρονο. Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική. Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο».

«Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Αμίλητος μπροστά στις κάμερες

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά σε κάμερες και φωτορεπόρτερ με μάσκα για τον κορονοϊό, χειροπέδες στα χέρια και τις σαγιονάρες που πιθανότατα φορούσε όταν έσπρωξε την αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά στον γκρεμό. Ήταν λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής όταν βγήκε από τα γραφεία του Λιμενικού στη Φολέγανδρο και επιβιβάστηκε σε πλωτό σκάφος με το οποίο και μεταφέρθηκε στη Νάξο.

Εκεί έφτασε λίγο μετά τις 18.00. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. O 30χρονος απέφυγε να κοιτάξει τις κάμερες και να πει το οτιδήποτε για το έγκλημα που ομολόγησε και συντάραξε τη χώρα.

Μόλις το σκάφος έδεσε στο λιμάνι, οι άντρες του Λιμενικού βγήκαν για να ανοίξουν το δρόμο μέχρι το αυτοκίνητο που περίμενε για τη μεταφορά του 30χρονου. Αμέσως μετά, όπως βλέπουμε στο βίντεο του cyclades24.gr, ο νεαρός βγήκε με αργά βήματα και χωρίς να κάνει δηλώσεις μπήκε στο όχημα. «Γιατί την σκοτώσατε; Έχετε μετανιώσει;» ήταν δύο από τις ερωτήσεις που του έγιναν και πέρασαν μέσα από τα ανοιχτά μικρόφωνα.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Το πόρισμα του ιατροδικαστή από την νεκροψία – νεκροτομή αποκάλυψε την αιτία του θανάτου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

Οπως αναφέρει μοιραία, από τα χτυπήματα, η 26χρονη δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 26χρονη κοπέλα βρέθηκε νεκρή στην θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά, το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021). Είχε πάει διακοπές στη Φολέγανδρο μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της, τον άνθρωπο που όπως ομολόγησε τη σκότωσε.

Από τη στιγμή που βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας, όλο το νησί αναζητούσε τον 30χρονο Δημήτρη. Βρέθηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου (17.07.2021), στην ίδια περιοχή και αφού αρχικά αρνήθηκε να παραδοθεί, τελικά ακολούθησε την αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής, ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη και ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι τσακώνονταν συνέχεια.

Έτσι έγινε και το μοιραίο πρωινό, όταν ο 30χρονος έβγαλε το αυτοκίνητο από το δρόμο, το έριξε σε μια πλαγιά κοντά σε θάλασσα και στη συνέχεια έσπρωξε δυο φορές την άτυχη γυναίκα από τα βράχια, ρίχνοντάς την τελικά στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μακρόν στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής ‑ Μητσοτάκης: Μπετον αρμέ το 42/7

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πολλά τα μηνύματα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν

NBA: Λέϊκερς – Ρόκετς 112‑108 | Κυρίαρχοι στο Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα 25.04.2026
Οι Λέϊκερς επικράτησαν των Ρόκετς με 112-108 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, φτάνοντας στο 3-0.

Μητσοτάκης: «Σαφές μήνυμα η επίσκεψή σας» ‑ Μακρόν: «Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μας»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Όσα ειπώθηκαν από τους δύο ηγέτες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μαχαίρι 20 εκατοστών ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο στον Αγιο Δημήτριο, το χρονικό του φονικού

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα πίσω από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Ποιος «εξαφανίζει» Αμερικανούς και Κινέζους επιστήμονες μυστικών προγραμμάτων στον τομέα της Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους και τις εξαφανίσεις επιστημόνων στις ΗΠΑ μόλις απέκτησε νέες διαστάσεις, καθώς ανάλογο μοτίβο παρατηρείται και στην Κίνα

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά ‑ Η πρόγνωση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά

Ολυμπία Κηρύκου: Η εξαφάνιση ‑ μυστήριο που για 30 χρόνια «στοιχειώνει» τη Νέα Ιωνία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Νέες μαρτυρίες, κρυμμένα μυστικά και νέες αποκαλύψεις ξαναγράφουν την πιο σκοτεινή υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών

Κύκλωμα Συνοδών Πολυτελείας: Πόσο κόστιζαν και πώς οργανώνονταν τα πάρτι με αστέρες της Serie A

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Για ένα τραπέζι πέντε ατόμων, η τιμή μπορούσε να φτάσει τις 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας κοριτσιών και της διοργάνωσης ολόκληρου του πάρτι

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ​​της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.