E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Τι δείχνουν τα δεδομένα από την εξάπλωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2021 | 21:34

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα θα φέρει την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι νοσηλείες εξαιτίας της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνονται και πάλι, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που περιέγραψε ως «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Δρ. Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε ότι ο πιο πρόσφατος μέσος όρος επταημέρου στα κρούσματα Covid ήταν περίπου 26.300. Τα κρούσματα δηλαδή είναι αυξημένα κατά σχεδόν 70% σε σχέση με τον προηγούμενο μέσο όρο.

Πλέον, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί σε περίπου 2.790 την ημέρα, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων πλησίασε τους 211, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς οι θάνατοι εμφάνιζαν καθοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε η Γουαλένσκι.

«Υπάρχει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: όλο αυτό μετατρέπεται σε πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η ίδια. «Παρατηρούμε ξεσπάσματα μολύνσεων σε μέρη της χώρας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους».

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έθεσε σε προτεραιότητα την αίτησή τους για πλήρη έγκριση του εμβολίου τους κατά της Covid. Οι εταιρείες ανέφεραν πως η απόφαση του FDA αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022.

Παρόλο που η πανδημία δεν παρουσιάζει τόσο ζοφερή εικόνα όσο τον Ιανουάριο, που οι ΗΠΑ κατέγραφαν κατά μέσο όρο 200.000 κρούσματα την ημέρα και ολόκληρη η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με υψηλά ποσοστά μεταδοτικότητας, η Γουαλένσκι προειδοποίησε ότι η νέα άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε κομητείες και Πολιτείες με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού.

«Εάν δεν εμβολιαστείτε, εξακολουθείτε να κινδυνεύετε», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες