E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ψυχρή λίμνη με τις φονικές καταιγίδες στην Ευρώπη έρχεται στη χώρα μας

Προειδοποίηση Μαρουσάκη

Δημοσίευση 16/7/2021 | 09:49

Η ψυχρή λίμνη με τις φονικές καταιγίδες στην Ευρώπη έρχεται στη χώρα μας

Το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή (16/7) και ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όπως προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μετά τη ζέστη αναμένεται να έρθουν επικίνδυνες καταιγίδες.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο ισχυρό θερμό κύμα που τα τελευταία 24ωρα έχει ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 40° σε αρκετές περιοχές. Σήμερα Παρασκευή η πολλή ζέστη θα επιμείνει με έμφαση τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας ενώ ταυτόχρονα οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν από τα δυτικά θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Η ψυχρή λίμνη με τις φονικές καταιγίδες στην Ευρώπη έρχεται στη χώρα μας» τονίζει ο μετεωρολόγος του Open εξηγώντας:

«Από αύριο Σάββατο και κυρίως από Κυριακή θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπάσουν και καταιγίδες. Όπως μπορούμε να δούμε στον πρώτο μας χάρτη ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής στα δυτικά τμήματα της Ευρώπης (μπλε καμπύλη) αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό κι εκεί που μας έστελνε τις πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (κόκκινα βέλη) θα ωθήσει τώρα την οργανωμένη ψυχρή λίμνη που στον χάρτη μας απεικονίζουμε με το γράμμα ”Χ” και που δίνει τις φονικές καταιγίδες στην κεντρική Ευρώπη, προς τη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την πολύ θερμή επιφάνεια που έχουμε ήδη στη χώρα μας θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καταιγίδων που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα».

Στον δεύτερο χάρτη που δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης όπως τονίζει απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις (μπλε αποχρώσεις) έτσι όπως θα μεταφερθούν σταδιακά και από το απόγευμα του Σαββάτου στη χώρα μας.

«Τη φονική καταιγίδα που χτύπησε την Χαλκιδική πριν δύο χρόνια αλλά και τις φονικές καταιγίδες που χτύπησαν πέρυσι την Εύβοια. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η μετατόπιση ψυχρών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προς την περιοχή μας οδήγησε στην ανάπτυξη αυτών των φαινομένων και αφού είχαν πρώτα προηγηθεί ισχυρά θερμά κύματα» προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Στον τελευταίο χάρτη που δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης γίνεται μια εκτίμηση των καταιγίδων που αναμένουμε από Σάββατο απόγευμα μέχρι και Τετάρτη (μπλε αποχρώσεις) με τα φαινόμενα αυτά να επηρεάζουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας μεσημέρι απόγευμα, ενώ τη νύχτα και το πρωί είναι δυνατόν να απασχολούν και θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές με έμφαση τα δυτικό και βόρειο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα και τμήματα του Ιονίου πελάγους με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια. «Είναι δυνατόν να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις απομακρυνόμαστε από την θάλασσα» εξηγεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος