E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζανάκης: 400.000‑600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο 4ο κύμα

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός»

Δημοσίευση 16/7/2021 | 08:52

Τζανάκης: 400.000‑600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο 4ο κύμα

Μία τρομακτική πρόβλεψη που αφορά την πανδημία έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το επόμενο διάστημα θα νοσήσει από κορονοϊό το 1/3 των ανεμβολίαστων, αριθμούς που αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους.

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με την παραδοχή ότι εμβολιαστικός ρυθμός δεν αυξάνει και δεν τηρούνται σε επαρκή βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το μοντέλο που «τρέχει» ο καθηγητής δίνει γύρω στα 4.500 κρούσματα μέσο κινητό όρο μέχρι τον 15Αυγουστο. Αν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα, που όπως είπε είναι ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο αυτή τη στιγμή.

«Νοσηλεύονται ακόμα και 20άρηδες και 25άρηδες»

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες, επισήμανε ότι έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής η επίδρασή του 4ου κύματος, καθώς υπάρχει αύξηση των νέων εισιτηρίων, τα οποία κυμαίνονται στα 100-120 την ημέρα.

Όπως ανέφερε, σχεδόν το 99% των νέων εισαγωγών αφορούν σε πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση, και μικρής ηλικίας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20άρηδες και 25άρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Ελλάδα 03.10.2025
Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Ελλάδα 03.10.2025
Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Κόσμος 03.10.2025
Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Ελλάδα 03.10.2025
Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Κόσμος 03.10.2025
Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις