E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» με επιδότηση 200‑250 ευρώ

Πότε θα ξεκινήσει

Δημοσίευση 7/7/2021 | 16:37

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» με επιδότηση 200‑250 ευρώ

Πρόγραμμα επιδότησης των γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων - babysitter που θα φροντίζουν βρέφη έως 2.5 ετών αναμένεται να ενταχθεί στο πλέγμα των προγραμμάτων που χρηματοδοτεί το ταμείο ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Η επιδότηση περίπου 200-250 ευρώ μηνιαίως ( δεν έχει οριστεί ακόμα το ποσό) θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας νταντά για λίγες η περισσότερες ώρες την ημέρα προκειμένου να διευκολυνθεί η μητέρα στην επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα επιδότησης θα διαρκεί τρία έτη και στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή του να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πώς θα γίνεται η πιστοποίηση των νταντάδων

Οι νταντάδες θα πιστοποιούνται αφού περάσουν από σεμινάρια. Διαφορετική διαδικασία πιστοποίησης θα ακολουθείται για τις πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς και διαφορετική για τις γυναίκες που επιλέγουν να φροντίζουν βρέφη για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου, δηλαδή οι φροντιστές μπορεί να είναι και άντρες ενώ δε θα τεθεί όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους που θα πιστοποιηθούν και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Στις νέες δράσεις που προωθεί η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, συγκαταλέγονται και προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών καθώς προγράμματα για την προστασία κατά της βίας των γυναικών.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα και θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο της προστασίας κατά της βίας, θα ενισχυθούν οι δομές ( ξενώνες) για τη διαμονή των γυναικών. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα αναζητούνται θέσεις εργασίας ώστε οι κακοποιημένες γυναίκες να σταθούν στα πόδια τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)