E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Sun για Γλυκά Νερά: Γιατί δεν μετέφεραν οι αστυνομικοί τον Αναγνωστόπουλο με ελικόπτερο

«Επικίνδυνος άνθρωπος»

Δημοσίευση 6/7/2021 | 15:19

Sun για Γλυκά Νερά: Γιατί δεν μετέφεραν οι αστυνομικοί τον Αναγνωστόπουλο με ελικόπτερο

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον που δείχνουν τα βρετανικά ΜΜΕ για την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η Sun εστιάζει στην επιχείρηση μεταφοράς του συζυγοκτόνου από την Αλόννησο στην Αθήνα, προτού ομολογήσει το φρικτό του έγκλημα και παραδεχτεί ότι παραπλανούσε επί εβδομάδες τις αστυνομικές Αρχές με ιστορίες περί δολοφόνων ληστών.

Η Sun Online επικαλείται αστυνομική πηγή που, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς οργανώθηκε η επιχείρηση, υπογράμμισε ότι οι ερευνητές γνώριζαν σε εκείνη τη φάση ότι είχαν να κάνουν με έναν «επικίνδυνο άνθρωπο». «Η επιχείρηση ήταν σχεδιασμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν θέλαμε να πάρουμε κανένα ρίσκο. Μέσω της εμπιστοσύνης είχαμε αναπτύξει μια σχέση (μαζί του) και ξέραμε πλέον σε αυτό το στάδιο ότι ήταν ένας επικίνδυνος άνθρωπος, ικανός για τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της εφημερίδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι αστυνομικοί φέρονται να αρνήθηκαν να μεταφέρουν τον πιλότο σύζυγο της Κάρολαϊν Κράουτς με ελικόπτερο της αστυνομίας, επειδή ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθούσε να το ρίξει επιχειρώντας να αυτοκτονήσει».

«Ο πιλότος με εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασιλείο δεν μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά με σκάφος και έπειτα με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο μεταφοράς. Ο λόγος γι' αυτό ήταν πως υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να επιχειρούσε συντριβή του ελικοπτέρου, φοβούμενος ότι η αστυνομία τον είχε επιτέλους μυριστεί και δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο δολοφόνος της Καρολάιν γελούσε σαν να ήταν σε κρουαζιέρα» - Τι έγινε στη μυστική επιχείρηση μεταφοράς στη Σκιάθο

Ο καπετάνιος Δημήτρης Άνθιμος είχε αποκαλύψει στο protothema.gr το μυστικό και καλά οργανωμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την μεταφορά του δολοφόνου της Κάρολαϊν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου και ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που την είχε σκοτώσει: «Δεν έχω δει καλύτερο ηθοποιό. Ήταν χαμογελαστός, σαν να πήγαινε σε κρουαζιέρα», είπε για τον δολοφόνο, τον οποίο μετέφερε με σκάφος από την Αλοννησο στη Σκιάθο.

Ο Δημήτρης Άνθιμος εργάζεται στο «Natura Boutique Hotel» στη Γλώσσα Σκοπέλου και μαζί με ανθρώπους του ξενοδοχείου έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιχειρήσεις διάσωσης με τα πλωτά μέσα που διαθέτει η μονάδα. Αυτή τη φορά που οι άνθρωποι του «Natura» δεν ειδοποιήθηκαν για να βοηθήσουν προκειμένου να βγάλουν κάποιον άνθρωπο από τη θάλασσα αλλά να λάβουν μέρος σε μια μυστική και πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Τους ζητήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να σπεύσουν άμεσα στην Αλόννησο, συγκεκριμένα στο λιμανάκι Βότση, μετά το κεντρικό λιμάνι του νησιού, για να παραλάβουν VIP πρόσωπο με σκοπό να το μεταφέρουν στην Σκιάθο. Τόσο ο Δημήτρης Άνθιμος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος δεν γνώριζαν ούτε την ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου, ούτε τον τελικό προορισμό, το εμπορικό λιμανάκι εκφόρτωσης οικοδομικών υλικών στη Σκιάθο, το οποίο βρίσκεται μπροστά στον αεροδιάδρομο του νησιού.

Κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον σύζυγο της Κάρολαϊν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, όταν είδαν δυο σωματώδεις άνδρες του Ανθρωποκτονιών και δυο αστυνομικούς του Α.Τ Αλονήσσου, να τον μεταφέρουν με γρήγορες κινήσεις προς το σκάφος τους. Αρχικά η αστυνομία είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μεταφερόταν στην Αθήνα με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ που προσγειώθηκε στην Αλόνησσο, αμέσως μετά το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατο της συζύγου του, Καρολάϊν Κράουτς.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν τον έμπειρο ιδιώτη πιλότο να πετάξει με ένα μέσο τη λειτουργία του οποίου γνωρίζει με κλειστά μάτια. Τον είχαν ικανό μέχρι και να επιχειρήσει να ρίξει το ελικόπτερο σε μια πιθανή και απέλπιδα προσπάθεια να ξεφύγει από τον κλοιό των αστυνομικών, ξέροντας πολύ καλά ότι το ταξίδι επιστροφής στην Αθήνα θα είχε ως τελικό προορισμό τον Κορυδαλλό. Γι’ αυτό και οργανώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του με το σκάφος του «Natura» στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και από κει με δικινητήριο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών