E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οριστική απόλυση από το Υπουργείο παιδείας για τον παιδόφιλο που εκβίαζε 13χρόνη

Συνελήφθη έπειτα από Ευρωπαϊκό ένταλμα, αλλά τελικά έπεσε στα μαλακά λόγω παραγραφής αδικημάτων

Δημοσίευση 4/7/2021 | 12:07

Οριστική απόλυση από το Υπουργείο παιδείας για τον παιδόφιλο που εκβίαζε 13χρόνη

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την οριστική απόλυση έγγαμου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας ο οποίος συνελήφθη μετά από Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για κατοχή, διακίνηση και παραγωγή παιδικής ποpνογραφίας και ποpνογραφικού υλικού. Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς η δράση του είχε φτάσει έως την Πάφο της Κύπρου. Έπεισε, μέσω του διαδικτύου, 13χρόνη ανήλικη μαθήτρια, να φωτογραφίζεται και να βιντεοσκοπείται γυμνή σε στάσεις αυτοϊκανoποίησης στο δωμάτιο της και να του της αποστέλλει.

Το κουβάρι της δράσης του υπαλλήλου άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανήλικη έστειλε email σε ψυχολόγο της Πάφου στο οποίο, αφού ανέφερε ότι είναι 13 ετών, υπογράμμιζε ότι «βρίσκεται σε απόγνωση και η ζωή της έγινε κόλαση». Και αυτό γιατί άγνωστος προς αυτήν χρήστης του διαδικτύου, με τον οποίο συνομιλούσε μέσω SMS και messenger, «την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να αρχίσει να την απειλεί συνεχώς για δημοσίευση των φωτογραφιών της στο διαδίκτυο αν δεν συνέχιζε να του αποστέλλει φωτογραφίες».

Η ψυχολόγος ενημέρωσε την υπηρεσία καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου η οποία εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη (ip address) του αποστολέα. Αμέσως, το δικαστήριο της Λευκωσίας έδωσε την άδεια να αποκαλυφθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του αποστολέα του email και έτσι εντοπίστηκε η 13χρόνη. Μαζί με την μητέρα της η ανήλικη πήγε στην Κυπριακή Αστυνομία και κατάθεσε ότι το 2008 άρχισε να συνομιλεί μέσω email με άγνωστο χρήστη του διαδικτύου και είχαν συχνές συνομιλίες.

Εκείνος την έπεισε και του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο που απεικόνιζαν την ίδια γυμνή στο δωμάτιο της και σε άλλους χώρους της πατρικής οικίας της να αυνανίζεται γυμνή. Αμέσως μετά άρχισε να την απειλεί ότι εάν δεν του έστελνε και άλλες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο θα δημοσιοποιήσει αυτές που έχει ήδη στο διαδίκτυο. Η 13χρόνη υπέκυπτε στους εκβιασμούς του και συνέχισε να στέλνει βίντεο, κ.λπ.

Αμέσως ο υπολογιστής της μαθήτρια πήγε στην Κυπριακή υπηρεσία καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο αποστολέας των εκβιαστικών μηνυμάτων εντοπίστηκε στην Ελλάδα, σε νησί της Δωδεκανήσου. Από τις Κυπριακές εισαγγελικές αρχές εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με τι οποίο ζητούσαν από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου την σύλληψή του και την παράδοσή του στις Κυπριακές αρχές, προκειμένου να δικαστεί για παραβίαση 10 αδικημάτων της Κυπριακής νομοθεσίας περί παιδικής ποpνογραφίας (σeξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, παραγωγή, κατοχή, διαβίβαση και προαγωγή παιδικής πορνογραφίας, κ.λπ.).

Παράλληλα, από τις αρχές της Μεγαλονήσου διαβιβάστηκε στις Ελληνικές αρχές αίτημα δικαστικής συνδρομής για τον εντοπισμό του δράστη. Τον 2009 έγινε έρευνα στο σπίτι του παρουσία της γυναίκας του και κατασχέθηκαν 14 τεκμήρια και το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που περίεχε ποpνογραφικό υλικό ανηλίκων. Μεταξύ των άλλων, κατασχέθηκαν ο υπολογιστής του, 55 αρχεία με βίντεο και εικόνες που περιείχαν παιδικό ποpνογραφικό υλικό, φωτογραφική μηχανή, κάμερα, 45 βιντεοκασέτες, 22 ψηφιακοί δίσκοι, κ.λπ., τα οποία στάλθηκαν για έρευνα στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιούσε δύο κωδικούς το «kostas» και το «Inge», ενώ στο διαδίκτυο είχε 22 ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Στην συνέχεια, κλήθηκε η μητέρα της ανήλικης και είδε τα αρχεία τα οποία κατασχέθηκαν. Πράγματι, εντόπισε ότι μέσα στα βίντεο και της φωτογραφίες ήταν και η κόρης της. Ο δράστης υποστήριξε ότι κατά λάθος εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή του το παιδικό ποpνογραφικό υλικό, καθώς συμμετείχε στο διαδικτυακό παιχνίδι «TRANIAN» στο οποίο απαιτούνται 60 λογαριασμοί και κάποιος άλλος παίκτης χρησιμοποίησε, εν αγνοία του την ηλεκτρονική διεύθυνσή του και επικοινωνούσε με την 13χρόνη.

Το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου σε εκτέλεση του Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αποφάνθηκε ότι ο δράστης πρέπει πρώτα να δικαστεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα της σeξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, της παιδικής ποpνογραφίας, κ.λπ. και αφού εκτίσει στην χώρα μας τις ποινές που πιθανά θα του επιβληθούν, τότε θα γίνει η μεταγωγή του στην Κύπρο για να δικαστεί για τα αδικήματα που του αποδίδονται εκεί.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου τον έκρινε ένοχο γιατί από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009 προμηθευτικέ και κατείχε στον υπολογιστή του διαδικτυακό υλικό ποpνογραφίας ανηλίκων, πράξη την οποία τελούσε κατά συνήθεια. Τελικά, «έπεσε στα μαλακά», καθώς καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση σε φυλάκιση 5 ετών, με αναστολή, ενώ αθωώθηκε ομόφωνα, λόγω παραγραφής, από το αδίκημα της προμήθεια ποpνογραφικού υλικού της 13χρόνης.

Μετά την σύλληψή του, το πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης, αποδίδοντάς του τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα και της χαρακτηριστικής αναξιοπρεπούς και ανάξιας για δημόσιο υπάλληλο διαγωγή εκτός υπηρεσίας. Έτσι, το 2014 προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία τέθηκε σε οριστική παύση από τα δημοσιοϋπαλληλικά καθήκοντά του. Επτά χρόνια μετά, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσής του, κρίνοντας προσήκουσα την πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, «κατείχε υλικό παιδικής ποpνογραφίας (βίντεο και φωτογραφίες) που απεικόνιζαν ανήλικες γυμνές ή με αδαμιαία περιβολή, το οποίο είχε αποθηκεύσει σε ψηφιακούς δίσκους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος