E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολυμπιακοί Τόκιο: Θετική σε κάνναβη η Ρίτσαρντσον, το φαβορί για χρυσό στα 100μ

Οι επιδόσεις της είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2021 | 20:38

Ολυμπιακοί Τόκιο: Θετική σε κάνναβη η Ρίτσαρντσον, το φαβορί για χρυσό στα 100μ

Η Αμερικανίδα σπρίντερ Σα΄Κάρι Ρίτσαρντσον, η κορυφαία ίσως σπρίντερ αυτή την εποχή στον παγκόσμιο στίβο, παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι ήταν θετική σε μαριχουάνα κατά τα αμερικανικά τράιαλ που έγιναν στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου).

Η Ρίτσαρντσον, που τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό για ένα μήνα από τις 28 Ιουνίου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (Usada), μίλησε για «μια οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση» αφού έμαθε τον θάνατο της βιολογικής της μητέρας, για να δικαιολογήσει τη λήψη της μαριχουάνας.

Μετά το θετικό δείγμα, ακυρώνεται η νίκη της στα 100 μ. στα αμερικανικά τράιαλ, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τρέξει σε αυτό το αγώνισμα στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς για να μπει κάποιος στην αμερικανική ομάδα πρέπει να βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις στα τράιαλς. Η Ρίτσαρντσον έχει ακόμη ελπίδες να πάει στο Τόκιο, ως μέλος της ομάδας των 4Χ100 μέτρων. 

«Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά αυτό είναι θλιβερό σε πολλά επίπεδα. Ας ελπίσουμε ότι η αποδοχή της ευθύνης και η απολογία της θα είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για όλους μας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις λυπηρές μας αποφάσεις, παρά τις δυσάρεστες συνέπειες για αυτές», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της USADA Τρέιβις Τίγκαρντ.

Μόλις είχε μάθει τον θάνατο της μητέρας της

Η Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κάνναβης στο Όρεγκον- όπου είναι νόμιμη- αφότου έμαθε από έναν δημοσιογράφο πως πέθανε πρόσφατα η βιολογική μητέρα της.

«Θέλω να αναλάβω την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις μου. Ξέρω τι έκανα, ξέρω τι θα έπρεπε να κάνω. Ξέρω τι δεν επιτρέπεται να κάνω. Αλλά παρόλα αυτά πήρα αυτή την απόφαση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες», δήλωσε στο NBC.

Κατά τη διάρκεια των τράιαλς η 21χρονη είχε πει πως ένας δημοσιογράφος την ενημέρωσε πως η βιολογική μητέρα της πέθανε πρόσφατα. Αυτή η αποκάλυψη, σε συνδυασμό με την πίεση να μπει για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή ομάδα, την οδήγησε στην απόφαση να κάνει χρήση κάνναβης, εξήγησε στο NBC.

«Το να ακούω αυτό από κάποιον απολύτως άγνωστο σίγουρα ήταν το έναυσμα. Ήταν σίγουρα σοκ. Ποιος είσαι εσύ που μου το λες αυτό; Χωρίς να τον προσβάλω, αυτός έκανε απλά τη δουλειά του. Αλλά σίγουρα με οδήγησε σε συναισθηματικό πανικό. Έπρεπε να βγω εκεί έξω, να αγωνιστώ για το όνειρό μου. Απλά τυφλωμένη από τα συναισθήματα και τον πόνο. Ξέρω ότι δεν μπορώ να κρύβομαι, οπότε κατά κάποιο τρόπο προσπαθούσα να κρύψω τον πόνο μου», δήλωσε η σπρίντερ.

«Απλά θέλω να πω, μην με κρίνετε επειδή είμαι άνθρωπος. Είμαι σαν εσάς. Απλά τυχαίνει να τρέχω λίγο πιο γρήγορα», συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι το όνομά της δεν θα συνδεθεί ποτέ με απαγορευμένες ουσίες όπως τα στεροειδή.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει να της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες ως μέλος της ομάδας των 4Χ100 μέτρων, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή στρέφει όλη την ενέργειά της στο «να διαχειριστώ αυτό που πρέπει για να γίνω καλά». «Αν μου επιτρέψουν να πάρω αυτή τη θέση για τους Ολυμπιακούς, θα είμαι ευγνώμων, αν όχι θα συγκεντρωθώ στον εαυτό μου», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι στα 21 της έχει μπροστά της ακόμη πολλούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Στα τράιαλς η Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον κέρδισε στα 100 μ. με 10.86, επιβεβαιώνοντας ότι έχει σοβαρές ελπίδες για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Νωρίτερα φέτος είχε σημειώσει 10.72, για να γίνει η έκτη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Οι επιδόσεις της είχαν δημιουργήσει προσδοκίες ότι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο των 100 μ. μπορεί να καταλήξει ξανά σε αμερικανικά χέρια για πρώτη φορά μετά το 1996, όταν το είχε κατακτήσει η Γκέιλ Ντίβερς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί