E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Η κάμερα με τον Χάνκοκ να φιλά συνεργάτιδά του «έπρεπε να κοιτάει προς την αντίθετη κατεύθυνση»

Αυτό ισχυρίζονται διάφορες αναφορές καθώς υπάρχουν υποψίες για το πώς προέκυψαν αυτά τα πλάνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2021 | 14:47

Βρετανία: Η κάμερα με τον Χάνκοκ να φιλά συνεργάτιδά του «έπρεπε να κοιτάει προς την αντίθετη κατεύθυνση»

Η κάμερα ασφαλείας, από την οποία προήλθαν τα πλάνα του πρώην υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, να φιλά συνεργάτιδά του, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του, θα έπρεπε να δείχνει προς την άλλη κατεύθυνση.

Αυτό ισχυρίζονται διάφορες αναφορές καθώς υπάρχουν υποψίες για το πώς προέκυψαν αυτά τα πλάνα.

Σε έγγραφα, που επικαλείται ότι έχει στην κατοχή της η Daily Telegraph, η Scotland Yard φέρεται να κάνει αναφορά σε μια κάμερα CCTV που δείχνει προς το μπαλκόνι έχοντας ένα «περιορισμένο οπτικό πεδίο» για τη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές εξοικειωμένες με το πρώην γραφείο του Χάνκοκ, οι οποίες ισχυρίζονται ότι έγιναν αλλαγές (σε θέματα ασφαλείας) δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια οι πηγές αναφέρουν ότι θα διεξαχθεί έρευνα του Υπουργείου Υγείας για να εξεταστεί εάν η κατεύθυνση της κάμερας μπορεί να έχει μετακινηθεί κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων ή από κάποιον άλλο που είχε πρόσβαση στο γραφείο.

Μια ξεχωριστή αναφορά από την Evening Standard αναφέρει ότι σύμφωνα με δικές της πηγές ενδέχεται να έχει "αλλοιωθεί" σκόπιμα η κάμερα.

«Όλοι πιστεύουμε ότι την έστησαν στον Ματ Χάνκοκ», ανέφερε πηγή σε σχετικό έγγραφο.

Πηγές ανέφεραν επίσης στην εφημερίδα ότι είχαν προσληφθεί ιδιωτικοί εργολάβοι για την παρακολούθηση της κάμερας, αντί αυτό να γίνεται από αστυνομικούς ή κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Την ίδια ώρα, σε όλο το Westminster έχει ξεκινήσει σειρά αναθεωρήσεων στην ασφάλεια καθώς οι αξιωματούχοι εξετάζουν τη χρήση κάμερας σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τα έγγραφα, που επικαλείται η Telegraph δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε μία «πλήρης επισκόπηση ασφαλείας» στο ιδιόκτητο κτίριο από μια κοινοβουλευτική ομάδα ασφαλείας, την μητροπολιτική Αστυνομία και το Κέντρο Προστασίας της Εθνικής Υποδομής.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως «Το κτίριο έχει πολλά μπαλκόνια και βεράντες και συστήνεται να καλύπτονται επίσης από κάμερες ασφαλείας. Οι κάμερες που επιλέγονται για αυτό θα είναι σταθερές ή θα έχουν περιορισμένο οπτικό πεδίο και δεν προορίζεται να παρακολουθούνται περιοχές εκτός των μπαλκονιών».

Ένας πρώην ντετέκτιβ από την Scotland Yard, δήλωσε ότι η κάμερα θα ήταν κανονικά στραμμένη έτσι ώστε να παρακολουθεί το μπαλκόνι του υπουργού και την έξοδο κινδύνου και όχι την πόρτα όπως προκύπτει από το βίντεο.

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας David Videcette θεωρεί πως κάποιος «επαναπροσδιόρισε την κάμερα». «Η κάμερα CCTV που έπιασε τον Ματ Χάνκοκ να φιλάει την συνεργάτιδά του στο γραφείο του ήταν εκεί για να παρακολουθεί ένα μπαλκόνι και έπρεπε να δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

»Οι αποφάσεις για χρήση αυτού του χώρου ως γραφείο του ήταν ανόητες. Αλλά η ουσία στο θέμα αυτό είναι ότι κάποιος επανατοποθέτησε την κάμερα...Οι συνέπειες αυτού από άποψη ασφάλειας είναι τεράστιες».

Το DHSC διεξάγει τη δική του έρευνα για τη διαρροή των βίντεο, ενώ παράλληλα η MI5 πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Υπουργικό Συμβούλιο αυτήν την εβδομάδα σχετικά με το συμβάν και τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times.

Τη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Υγείας, Said Javid, επιβεβαίωσε ότι η κάμερα στο γραφείο του έχει πλέον απενεργοποιηθεί.

Επίσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Robert Buckland είπε ότι έχει ενημερωθεί πως δεν υπάρχει CCTV κάμερα στο γραφείο του μετά την παραγγελία για «σάρωση» του δικού του τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Ελλάδα 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια