E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΟΑΣΘ: Αποσύρθηκαν 50 λεωφορεία ‑ Δεν έχουν ούτε ανοιχτά παράθυρα ούτε κλιματισμό

Ο καύσωνας «χτύπησε» τον ΟΑΣΘ, ο οποίος απέσυρε όλα τα λεωφορεία από τη Λειψία

Δημοσίευση 25/6/2021 | 11:18

ΟΑΣΘ: Αποσύρθηκαν 50 λεωφορεία ‑ Δεν έχουν ούτε ανοιχτά παράθυρα ούτε κλιματισμό

Σημαντικό πλήγμα επέφερε στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο καύσωνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορούν στην πόλη τουλάχιστον 50 λιγότερα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Κύρια αιτία της απόσυρσής τους από τις λεωφορειακές γραμμές είναι η έλλειψη κλιματισμού, είτε λόγω βλάβης στα κλιματιστικά μηχανήματα των οχημάτων είτε επειδή κάποια από τα λεωφορεία, όπως αυτά τα οποία αγοράστηκαν από τη Λειψία, δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σωματείου των εργαζομένων Μάκη Άγγο «σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους 247 λεωφορεία. Τις προηγούμενες ημέρες βγάζαμε περίπου 305 με 307 οχήματα. Άρα έχουμε τουλάχιστον πενήντα εκτός κυκλοφορίας. Τα περισσότερα απ’ αυτά παραμένουν στα αμαξοστάσια επειδή δεν λειτουργεί ή δεν διαθέτουν κλιματισμό».

Όπως αναφέρει οδηγός του ΟΑΣΘ «όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά οχήματα, κυρίως αυτά τα οποία ανήκουν στον ΟΑΣΘ (πλην των μισθωμένων) υπάρχουν βλάβες στα κλιματιστικά οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν εγκαίρως. «Πολλές απ’ αυτές χρειάζονταν μερικές δεκάδες ευρώ» αναφέρει αρμόδια πηγή.

Τα λεωφορεία από τη Λειψία δεν διαθέτουν ούτε κλιματισμό ούτε παράθυρα!
Εκτός κυκλοφορίας έχει τεθεί σχεδόν το σύνολο του στόλου των λεωφορείων τα οποία είχε αγοράσει πριν από περίπου έναν χρόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης από τον δήμο Λειψίας και τα είχε εκχωρήσει στη συνέχεια στον ΟΑΣΘ.

Το πρόβλημα με την έλλειψη κλιματισμού σε αυτά τα λεωφορεία (διαθέτουν κλιματισμό μόνο για τη θέση του οδηγού) είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή.

Τα λεωφορεία αυτά είναι ακατάλληλα για καλοκαίρι, πόσω μάλλον για περίοδο καύσωνα καθώς, εκτός από την απουσία κλιματισμού, δεν διαθέτουν ούτε ανοιγόμενα παράθυρα. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι από τα 49 λεωφορεία της Λειψίας στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν ποτέ περισσότερα από είκοσι.

Επίθεση Σκόδρα στους εργαζομένους

«Είναι λογικό και αναμενόμενο στους 40 βαθμούς να δοκιμάζονται τα πάντα και η λειτουργία των οχημάτων και η υπομονή του κόσμου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 αναφορικά με την ακινητοποίηση των λεωφορείων από τη Λειψία, λόγω έλλειψης κλιματισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

«Υπάρχουν λεωφορεία που δεν έχουν κλιματιστικό, τα λεωφορεία από τη Λειψία, που μας παραχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Υπάρχει διαδικασία, η οποία ακολουθείται, για την τοποθέτηση κλιματιστικών, αλλά αυτό, όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα. Σε κάποια έχει ξεκινήσει η διαδικασία, σε κάποια όχι».

Όπως είπε ο κ. Σκόδρας, πρόκειται για 25 περίπου λεωφορεία, τα οποία δεν κυκλοφορούν και ενδεχομένως να μην κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι, γιατί χρειάζεται χρόνος για να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά, αλλά όπως είπε, «η δύναμη του ΟΑΣΘ δεν ήταν τα λεωφορεία της Λειψίας». 

Ερωτηθείς, αν υπάρχει πρόβλημα με τον κλιματισμό και σε άλλα λεωφορεία, ο κ. Σκόδρας απάντησε, ότι «υπάρχει ένας μικρός αριθμός, αλλά κυρίως είναι η διάθεση ορισμένων, που με το παραμικρό που δεν έχει κλιματισμό γυρνάνε τα λεωφορεία πίσω. Και λυπάμαι, που το λέω, αλλά δυστυχώς αυτή είναι και οδηγία του Σωματείου, που λέει αν δεν δουλεύει ο κλιματισμός, που δεν ισχύει αυτό το πράγμα, να το φέρνετε πίσω. Και έτσι έχουμε επιστροφές χωρίς λόγο».

«Είναι προφανές, ότι οι άεργοι συνδικαλιστές εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν ό,τι θέλουν στη Θεσσαλονίκη και στον ΟΑΣΘ, αυτό όμως δεν θα γίνει. Αυτό που πρέπει να ξέρουν, είναι ότι η τηλεματική του λεωφορείου παρακολουθεί και το κλιματιστικό» τόνισε ο κ. Σκόδρας.

Ο κ. Σκόδρας αναφέρθηκε σε προχθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου, όπου αναφέρεται πως, λεωφορεία που δεν έχουν κλιματισμό και ειδικά λόγω του επερχόμενου καύσωνα, θα γυρίζουν πίσω.

«Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, απ΄όπου γύρισα πριν από λίγο, οι τεχνίτες του ΟΑΣΘ είναι σε έξαλλη κατάσταση, με όλους αυτούς, που γυρνάνε πίσω τα λεωφορεία. Καλά θα κάνουν οι άεργοι συνδικαλιστές να καταλάβουν ότι η βασιλεία τους τελείωσε» ξεκαθάρισε ο κ. Σκόδρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών