E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γλυκά Νερά: Η ιατροδικαστής «είδε» τις ανακρίβειες στην υπόθεση

Απόκλεισε το σενάριο του 33χρονου πιλότου περί δίωρης λιποθυμίας η ιατροδικαστής της υπόθεσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2021 | 13:34

Γλυκά Νερά: Η ιατροδικαστής «είδε» τις ανακρίβειες στην υπόθεση

Τις αντιρρήσεις της για τα όσα επικαλέστηκε ο σύζυγος του θύματος στους αστυνομικούς σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, έκανε γνωστές από την αρχή η ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση Χ. Σπηλιοπούλου.

Η επιστήμονας που κατέθεσε στις αρχές απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 33χρονος πιλότος να είχε παραμείνει λιπόθυμος για δύο ώρες, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει.

Η ιατροδικαστής κατέληξε ότι «ο θάνατος της Καρολαιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως».

Αναφορικά με τον πιλότο και την κατάσταση της υγείας του ύστερα από την «επαφή» του με τους τρεις ληστές, η ιατροδικαστής είπε πως η επικοινωνία ήταν άριστη και δεν έφερε στο κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία.

«Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες» επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δε θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κατηγορούμενου γυναικοκτόνου, περιλαμβάνεται και η κατάθεση της ιατροδικαστού, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειές της για την υπόθεση, και ειδικότερα στην πεποίθηση της ότι το ρολόι της Κάρολαϊν δεν έδινε απαντήσεις.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021».

Τον "πρόδωσαν" οι καρδιακοί παλμοί

Έτσι, τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο smartwatch την οδήγησαν στα εξής συμπεράσματα που αναφέρει και στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής:

  • «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες».
  • «Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος».
  • «Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Νικητής στα «Δρόμεια 2025» στο τελευταίο του άλμα ‑ «Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω»

Αθλητικά Νέα 06.07.2025
Τη νίκη μέσα από τα… χέρια του Νικόλα Σταματονικολού «έκλειψε» στο τελευταίο του άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου στα «Δρόμεια 2025»

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Καπάνι – Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ελλάδα 06.07.2025
Η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας

Έξαλλη η Σοφία Βούλτεψη με αγρότη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σας θίξαμε το ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική 06.07.2025
Ανέβηκαν οι τόνοι με τη Σοφία Βούλτεψη και τον αγρότη Θωμά Μόσχο για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τραγωδία στα Χανιά: 30χρονος κατέρρευσε και «έσβησε» μπροστά στον συγκάτοικό του

Ελλάδα 06.07.2025
Ο 30χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί μη μπορώντας να κάνουν κάτι διαπίστωσαν τον θάνατό του

Νεκρή 78χρονη επιβάτιδα εντός πλοίου από την Ανδρο

Ελλάδα 06.07.2025
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Ανδρου

«Καμπάνες» στην παραλία: Η ΑΑΔΕ σαρώνει ξενοδοχεία και ταβέρνες – 3.000 καταγγελίες σε 2 μήνες!

Ελλάδα 06.07.2025
Φορολογικοί έλεγχοι με σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρές ποινές για παραβάτες στην καλοκαιρινή σεζόν

Σοκ στη Λευκάδα: 24χρονη λιποθύμησε την ώρα της πρότασης γάμου – Κρίσιμες οι ώρες της

Ελλάδα 06.07.2025
Το νεαρό ζευγάρι έφτασε μέχρι την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Εγκλουβή Λευκάδας προκειμένου ο νεαρός να κάνει έκπληξη στην καλή του με πρόταση γάμου

Πύρινη φρίκη σε διαμέρισμα στον Λυκαβηττό – Απεγκλωβισμός 70χρονου με σοβαρά εγκαύματα

Ελλάδα 06.07.2025
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά

Ελλάδα 06.07.2025
Οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά

Ασπρόπυργος: Ένοπλοι πυροβόλησαν σε καταυλισμό Ρομά ‑Τρία παιδιά τραυματίστηκαν

Ελλάδα 06.07.2025
Από τις σφαίρες που έπεσαν, τραυματίστηκαν τρία παιδιά 10, 11 και 12 ετών

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών