E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Που και πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Δημοσίευση 16/6/2021 | 08:12

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Eως αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να επαναπροκηρύξει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ για να μη διαταραχτεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έκρινε παράνομη τη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων από την απεργιακή κινητοποίηση ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ήδη τροποποιήσει τις στάσεις εργασίας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις.

Επομένως στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία απόψε στη Βουλή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 18.00 απορρίπτοντας – όπως αναφέρει- αδιαπραγμάτευτα το εργασιακό νομοσχέδιο.

Τετράωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΟΤΟΕ.

Διπλές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5μμ.

Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος. Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στις 4μμ έξω από τη Βουλή ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν και πάλι στις 6μμ στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Ελλάδα Χτες
«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι βάζει «φρένο» στην παγκόσμια περιοδεία των Μποφίλιου ‑ Χαρούλη

Ελλάδα Χτες
Οι δύο ερμηνευτές έχουν προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη σε 9 χώρες και 22 πόλεις

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Ελλάδα Χτες
Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Κόσμος Χτες
Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Κόσμος Χτες
Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια έτοιμος να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου

Κόσμος Χτες
Ο πολιτικός Adolf Hitler Uunona εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2020 με μεγάλη διαφορά και ετοιμάζεται για νέα εκλογική επιτυχία