E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Που και πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Δημοσίευση 16/6/2021 | 08:12

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Eως αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να επαναπροκηρύξει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ για να μη διαταραχτεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έκρινε παράνομη τη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μέχρι τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων από την απεργιακή κινητοποίηση ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ήδη τροποποιήσει τις στάσεις εργασίας τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τις μετακινήσεις τους οι μαθητές που δίνουν εξετάσεις.

Επομένως στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΠΑΜΕ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία απόψε στη Βουλή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 18.00 απορρίπτοντας – όπως αναφέρει- αδιαπραγμάτευτα το εργασιακό νομοσχέδιο.

Τετράωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΟΤΟΕ.

Διπλές συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5μμ.

Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος. Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στις 4μμ έξω από τη Βουλή ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν και πάλι στις 6μμ στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα