E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνουν τους δολοφόνους

Αναζητούνται κακοποιοί που έμειναν για χρόνια στην Ελλάδα και εξαφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα

Δημοσίευση 13/6/2021 | 17:40

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνουν τους δολοφόνους

Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία αναζητούν οι αστυνομικοί τους τρεις ληστές που πριν ένα μήνα εισέβαλαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν.

Η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες των συγκεκριμένων χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να τσεκάρονται άμεσα οι ύποπτοι. Αυτές οι επαφές περιλαμβάνονται στον δεύτερο κύκλο ερευνών της Ασφάλειας Αττικής καθώς ο 32χρονος πιλότος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους δεκάδες υπόπτους που του έδειξαν οι αστυνομικοί και έτσι το εύρος των ερευνών επεκτείνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός Ελλάδας.

Την ίδια ώρα όσοι ύποπτοι είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών φέρεται να μην ταυτοποιούνται με τους τρεις ληστές καθώς δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί την είσοδο τους στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Αποτυπώματα, dna και στίγματα κινητών τηλεφώνων δεν οδήγησαν πουθενά ενώ όσα βίντεο και αν εξέτασαν σε κανένα δεν βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν για να πάνε και να διαφύγουν οι πιθανοί δράστες. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως χτύπησαν καταδρομικά με τα πόδια και απομακρύνθηκαν πεζή, προκειμένου να φθάσουν στο αυτοκίνητο που είχαν αφήσει αρκετά τετράγωνα μακριά προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών πιθανολογούν ότι οι δράστες έχουν φύγει από τη χώρα για να λουφάξουν σε περιοχές των Βαλκανίων. Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία θεωρούνται οι τρεις πιθανές χώρες γιαυτό και ξεκίνησε μια διαδικασία fast track ταυτοποίησης υπόπτων. Ήδη αντιπροσωπεία της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Αλβανίας στη χώρα μας προκειμένου να ανοίξει ένας δίαυλος άμεσης ενημέρωσης και ταυτοποίησης και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τα επόμενα 24ωρα και με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας καθώς ο πρώτος κύκλος ερευνών για τους δράστες στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε χωρίς επιτυχία.

Το νέο σενάριο που εξετάζεται, είναι η συμμορία των ληστών να είναι αλλοδαποί που έμεναν χρόνια στην Ελλάδα. Όμως μετά τη βάρβαρη επιδρομή και τη δολοφονία της Καρολάιν η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και η άμεση κινητοποίηση των αρχών τους έκανε να λουφάξουν για μερικές ημέρες εδώ και στη συνέχεια, εκτιμούν οι αναλυτές, να την κοπανήσουν για μια από αυτές τις χώρες. Έτσι, όποια πληροφορία φθάνει μέσα από το δίκτυο πληροφοριοδοτών και έχει να κάνει με υπηκόους των τριών συγκεκριμένων χωρών που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ζητούν από τις αρχές των χωρών να εντοπίσουν το στίγμα τους.

Αόρατοι ληστές

Το δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες, είναι ο τρόπος που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν από τη μεζονέτα. Όλα τα βίντεο από σπίτια, καταστήματα και δρόμους της γύρω περιοχής έδειχναν κάποια αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκείνες τις συγκεκριμένες ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Όμως τα περισσότερα από αυτά ταυτοποιήθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, έχει συμβεί στο παρελθόν ληστές που εισέβαλαν σε σπίτι να μην αφήσουν πίσω τους dna ή αποτυπώματα όμως δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν από τις κάμερες που πλέον είναι πάρα πολλές σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας. Έτσι, εξετάζουν ένα ενδεχόμενο οι δράστες τελικά να ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι και να θέλησαν να προσεγγίσουν και να φύγουν από το σπίτι με τα πόδια έτσι ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες. Το όχημα, είτε ήταν αυτοκίνητο, είτε μοτοσικλέτες να το είχαν παρκάρει σε έναν χωματόδρομο μακριά από τη μεζονέτα και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν και να απομακρύνθηκαν από στενά δρομάκια που είχαν προηγουμένως ελέγξει και διαπιστώσει ότι ήταν «τυφλά».

Επίσης εξαιρετικά πενιχρά είναι και τα ευρήματα μέσα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Ένα πελματικό αποτύπωμα πάνω στην μονωτική ταινία, ανήκει τελικά στον 32χρονο πιλότο. Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, σαν οι τρείς δράστες να καθάρισαν με χλωρίνη το χώρο». Από τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο οι profilers του Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες μικρές ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο. Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, όταν τρείς άνδρες μπούκαραν στο σπίτι πιλότου - εκπαιδευτη του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγο του και τους τσακισαν στο ξύλο με ρόπαλα για να τους ληστέψουν. Αυτή η ληστεία, παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές με αυτή των Γλυκών Νερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Ελλάδα 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων