E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Δεν εμφανίστηκαν για να κάνουν τη δεύτερη δόση

Δημοσίευση 11/6/2021 | 14:13

Σε αυτή τη χώρα μπλοκάρουν τις κάρτες SIM όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού

Στην επαρχία Παντζάμπ, αναφορά των υγειονομικών αρχών δείχνει ότι περίπου 300.000 άτομα που έκαναν την πρώτη δόση, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να κάνουν και τη δεύτερη.

Σε μία τουλάχιστον ασυνήθιστη κίνηση για να αντιστρέψει τον δισταγμό των πολιτών για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, προχώρησε η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Παντζάμ, στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το hindustantimes.com που επικαλείται το πρακτορείο ANI, αποφάσισαν να μπλοκάρουν τις κάρτες SIM των πολιτών που δεν έχουν έχουν εμβολιαστεί. Η απόφαση πάρθηκε από την υπουργό υγείας της επαρχίας, Γιασμίν Ρασίντ και έχει σαν στόχο να πιέσει τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν, στο να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σύμφωνα με την Ρασίντ, υπάρχει μία «αξιοσημείωτη μείωση» στα κρούσματα κορωνοϊού της επαρχίας χάρη στον μαζικό εμβολιασμό. Ωστόσο, μία αναφορά των τοπικών υγειονομικών αρχών, δείχνει ότι η επαρχία δεν έχει πετύχει τον εμβολιαστικό της στόχο, σύμφωνα με το ARY News, προσθέτοντας ότι περίπου 300.000 άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν επέστρεψαν ποτέ για τη δεύτερη δόση του, από την έναρξη της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού στο Πακιστάν, στις 2 Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχους του υπουργείου υγείας της χώρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση ταυτοποιεί και κατηγοριοποιεί τα άτομα που ποτέ δεν εμφανίστηκαν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, στις προκαθορισμένες τους ημερομηνίες.

«Υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι από αυτούς, να έχουν πεθάνει πριν λάβουν τη δεύτερη δόση», αναφέρει το ANI επικαλούμενο τον αξιωματούχο.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ενώ κάποιοι εξ αυτών μπορεί να νόσησαν με κορωνοϊό μετά την πρώτη δόση τους και να αποφάσισαν να μην κάνουν τη δεύτερη, άλλοι απλά μπορεί να έχουν πέσει θύματα της αρνητικής προπαγάνδας αναφορικά με το εμβόλιο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν Σοκάτ Ταρίν, είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της χώρας σε ομιλία του στο Ισλαμαμπάντ, προσπαθώντας να διατηρήσει τις οικονομικές ισορροπίες, τη στιγμή που το Πακιστάν βγαίνει από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα Χτες
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».