E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

Τα έσοδα στα κοινωνικά παντοπωλεία

Δημοσίευση 16/6/2013 | 22:19

«Ναι» Αρχιεπίσκοπου στους γάμους ομοφυλοφίλων

Σε μία ξαφνική κίνηση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μία κίνηση που θα φέρει αρκετές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε πως η Εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να εγκρίνει τους γάμους ομοφυλοφίλων ζευγαριών στην Κύπρο, με την προϋπόθεση πως τα έσοδα των γάμων θα πηγαίνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η Εκκλησία, αντιλαμβανόμενη τους δύσκολα οικονομικά καιρούς για την πατρίδα μας, αποφάσισε να επιτρέψει τους γάμους ομοφυλοφίλων, ώστε με τα έσοδα να έρθουν σημαντικά ποσά στα ταμεία των κοινωνικών παντοπωλείων».

Σε ερώτηση πώς θα έρχονται αυτά τα έσοδα από τους γάμους στα χέρια της Εκκλησίας και κατ' επέκταση στα κοινωνικά παντοπωλεία, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως τα φακελάκια στους γάμους ομοφυλοφίλων θα δίνονται στις Εκκλησίες την ώρα του γάμου και όχι στο τραπέζι που ακολουθεί του γάμου, και την επομένη τα ποσά θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η κίνηση αυτή της Εκκλησίας αναμένεται να σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο εσωτερικό της χώρας και δεν αποκλείεται να δούμε σκηνές Γαλλίας των τελευταίων εβδομάδων, όπου είχαμε επεισόδια και μεγάλες διαδηλώσεις κατά των γάμων ομοφυλοφίλων.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήδη το πρώτο ζευγάρι Κύπριων ομοφυλοφίλων ετοιμάζει τις προετοιμασίες του γάμου του. Το apokalyptiko.com επικοινώνησε με το ζευγάρι, που έχει καταγωγή από την Πάφο, και συνομίλησε μαζί τους. Όπως μας ανέφεραν, δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον Αρχιεπίσκοπο στο ραδιόφωνο και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για το ότι θα μπορέσουν να επισημοποιήσουν τον έρωτά τους. «Εγώ και ο Τάκης ετοιμαζόμασταν να πάμε στο ¶μστερνταμ και να τελέσουμε εκεί το γάμο μας, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να παντρευτούμε σε ένα από τα ειδυλλιακά μοναστήρια του Δήμου Πάφου», μας ανέφεραν.

Η εξαγγελία του Αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με το βρετανικό BBC να δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Cyprus: Gay marriages the antidote for the economic crisis», ενώ πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναμένονται στο νησί για να καλύψουν τον πρώτο γάμο ομοφυλοφίλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κι αυτό trend; Η λέξη που έκανε το TikTok να αμφισβητεί τον ίδιο τον έρωτα

Νέα Εποχή 29.01.2026
Έντονη εμμονή, φαντασιώσεις και συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα: είναι ψυχολογικός όρος ή απλώς ο τρόπος που ερωτευόμαστε το 2026;

Το πασίγνωστο χωριό της οικογένειας Κορλεόνε με θέα το Ιόνιο

Ταξίδια 29.01.2026
Το χωριό του κινηματογραφικού «Νονού»

O psycho τύπος που έχει στοιχειώσει το TikTok χωρίς να δείχνει ποτέ το πρόσωπό του

Πρόσωπα 29.01.2026
Ποιος είναι ο εξωγήινος που έγινε soundtrack της γενιάς Ζ

Δουλειές που πληρώνουν καλά χωρίς πτυχίο

Stories 29.01.2026
Πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας δεν απαιτούν ανώτατες σπουδές αλλά άλλου είδους εκπαίδευση

The Great Nothing: Ένα σπασμένο τρίπτυχο για το σώμα, τη μνήμη και τον φόβο του κενού

Πρόσωπα 29.01.2026
Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στον χορό, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες

Οι 22 χώρες που δεν έχουν στρατό και δεν φοβούνται κανέναν

Stories 29.01.2026
Πώς επιβιώνουν 22 χώρες σε έναν κόσμο πολέμων

Έπαιζε μουσική και δίδασκε κορίτσια πολεμική τέχνη – Οι Ταλιμπάν τη φυλάκισαν

Πρόσωπα 29.01.2026
Όταν η μουσική και ο αθλητισμός θεωρούνται απειλή

Όταν η τραγωδία γίνεται content: Το βίντεο του τροχαίου και η βία που προσπερνάμε με ένα scroll

Απόψεις Χτες
Το βίντεο από το τροχαίο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τη βία, τον αποτροπιασμό και το πόσο απροστάτευτοι είμαστε απέναντι στις εικόνες που μας σερβίρουν τα social media

Το νησί που κανείς δεν επιτρέπεται να πατήσει: Η φυλή που διώχνει τους ξένους με τόξα και βέλη

Νέα Εποχή Χτες
Στο Βόρειο Σέντινελ ζει η πιο απομονωμένη φυλή του κόσμου και το κράτος την προστατεύει με αυστηρούς νόμους