E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

To Facebook δεν θα «λογοκρίνει» αναρτήσεις που υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήρια

Το Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών που υποστηρίζουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο

Δημοσίευση 27/5/2021 | 19:25

To Facebook δεν θα «λογοκρίνει» αναρτήσεις που υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήρια

Tο Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών που υποστηρίζουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τη στιγμή που η υπόθεση ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα επανέρχεται στον δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το από πού προήλθε η Covid-19 και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε χθες στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.

Αλλαγή στους κανονισμούς του Facebook

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο και προέβλεπαν την απαγόρευση των θεωριών που έκαναν λόγο για «ανθρώπινο χέρι» πίσω από τον ιό, όπως και σχετικά με την υποτιθέμενη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φύσης της πανδημίας και επικαιροποιούμε τακτικά τις πολιτικές μας, ανάλογα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που εμφανίζονται», εξηγεί το Facebook.

Πιθανό το σενάριο διάδοσης του κορωνοϊού από εργαστήριο
Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές αρχές αποκαλύψουν το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19, ανέφερε σε άρθρο της η «Wall Street Journal» («WSJ»), επικαλούμενη έκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μιλώντας για το θέμα χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι μοιρασμένες μεταξύ δύο σεναρίων, κάθε ένα από τα οποία είναι εξίσου πιθανό, ως προς την προέλευση του κορωνοϊού. Έτσι, φαίνεται πως δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο κορωνοϊός να ξέφυγε τελικά από εργαστήριο.

Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να εντείνουν τις έρευνες και να του παρουσιάσουν νέα δεδομένα εντός 90 ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)