E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο βιομήχανος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 24/5/2021 | 15:20

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Ο εκλιπών ήταν ο πατέρας του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου που είναι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου είναι από τις πιο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, ενώ η καταγωγή της είναι από το Βλαχόρραπτη Αρκαδίας.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έγινε γνωστός από επενδύσεις όπως η Χαλυβουργική ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πριν από περίπου 3 χρόνια ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και στον Ηλία Μπέλλο.

Μίλησε τότε για την ιστορία της Χαλυβουργικής. Για το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, όπου φτιάχνονταν σύρματα για καρφιά και πέταλα, μέχρι την ίδρυση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και την τοποθέτηση των πρώτων ηλεκτρικών κλιβάνων.

Μίλησε για την δολοφονία του θείου του Δημήτρη Θ. Αγγελόπουλου και για την συμβολή του πατέρα του Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου στο να μεγαλώσουν ακόμα οι επιχειρήσεις τους.

Είπε πως μετά την δολοφονία του θείου του εκείνος στα 41 του χρόνια ανέλαβε να σηκώσει στις πλάτες του τις επιχειρήσεις καθώς έμεινε να διευθύνει μόνος τη Χαλυβουργική και μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η χαλυβουργία αντιμετώπιζε μεγάλη κρίση.

Είπε ακόμα ότι θεωρεί τον πιο επιφανή Αγγελόπουλο τον Πατριάρχη Γρηγόριος τον Ε΄, κατά κόσμον Γεώργιο Αγγελόπουλο, που ξεκίνησε από τη Δημητσάνα και κατέληξε να μαρτυρήσει απαγχονισμένος το 1821 στην πύλη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πόλη.

Επίσης μίλησε για τον θείο του Άγγελο Αγγελόπουλο, ακαδημαϊκό, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Σβώλο και με τον γιατρό Κόκκαλη ως υπουργός επί των Οικονομικών στην Κυβέρνηση του Βουνού και στη μεταπολίτευση χρημάτισε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ως φοιτητής πήγαινε κάθε μέρα στη Χαλυβουργική και γύρναγε καθημερινά όλο το εργοστάσιο.

Τελείωσε το Κολλέγιο και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Μετά συνέχισε σπουδές στην Ελβετία, αλλά γύρισε εγκαίρως για να δουλέψει στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η μεγάλη μάχη με την υγεία του

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έπασχε από νεαρή ηλικία από μιας σπάνιας μορφής αρθρίτιδα που δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για την ασθένεια του, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Καθημερινή, είχε αναφέρει πως «από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος