E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια και την μουσική στην εστίαση

«Κάθε περιοριστικό μέτρο μάς κοστίζει χρήματα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δημοσίευση 24/5/2021 | 11:10

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια και την μουσική στην εστίαση

«Εάν πέσει η πανδημία θα ανοίξουμε όσα μπορούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» -  Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια

Βήμα-βήμα «ξηλώνονται» και τα τελευταία μέτρα του lockdown που είχε περιορίσει την καθημερινότητα και την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα, με εναλλαγές, για σχεδόν έξι μήνες. Σήμερα επαναλειτούργησαν τα ΟΠΑΠ Play και στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας τόνισε πως αν πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκεύη «θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων». Όπως ανέφερε «εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα όσα μπορούμε πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό».

Έως τέλος του μήνα οι διεργασίες είναι πολλές. Εντός της εβδομάδας και πιθανότατα την Παρασκευή, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να εξετάσει και δύο ζητήματα τα οποία αποτελούν «εκκρεμότητες» από τα ανοίγματα των δραστηριοτήτων που έχουν προηγηθεί.

Συγκεκριμένα, από το άνοιγμα της εστίασης έχει εξαιρεθεί η μουσική με την δικαιολόγηση πως λόγω του αυξημένου θορύβου οι θαμώνες θα έπρεπε να μιλήσουν πιο δυνατά και κατ' επέκταση θα εκτόξευαν σταγονίδια τα οποία θα αύξαναν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του εμβολιασμού, οι επιστήμονες αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την λειτουργία των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων με μουσική, αλλά προς το παρόν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν να επανελειτουργούν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων και από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια.

Μιλώντας επ αυτού, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Σημείωσε μάλιστα πως το όριο που έχει τεθεί προς το παρόν είναι ανεδαφικό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους νεόνυμφους.

Ερωτώμενος για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά πως «εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, δεν θα πούμε όχι εμείς». Συμπλήρωσε πάντως πως πως ο αριθμός των μελών που θα επιτρέπονται να γυμνάζονται ταυτόχρονα θα είναι περιορισμένος. Ανέφερε πάντως ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

Σημειώνεται πως στο τέλος του μήνα επαναλειτουργούν και οι υπηρεσίες ευεξίας (Spa), σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους