Φωτιά στην Κορινθία: Αναζωπύρωση της φωτιάς, προληπτική εκκένωση οικισμών στα Μέγαρα
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες
Δημοσίευση 21/5/2021 | 14:24

Εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παπαγιαννέικα και Καλκάνι στα Μέγαρα δόθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας συνεχίζει να μαίνεται.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, παρότι δεν υπάρχει πλέον ένα ενιαίο μέτωπο της φωτιάς, οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις.
«Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τα δικά τους μέσα»
«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα» ανάφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης. Μάλιστα, σημείωσε πως οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τα δικά του μέσα, ενώ πρόσθεσε πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.
Στη μάχη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Ολυμπος", ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.