E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

9χρονος οπαδός της Λίβερπουλ έχασε τη ζωή του από κεραυνό

Τίμησε την μνήμη του ο σύλλογος

Δημοσίευση 14/5/2021 | 11:55

9χρονος οπαδός της Λίβερπουλ έχασε τη ζωή του από κεραυνό

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το Μπλάκπουλ μετά την είδηση του χαμού του 9χρονου Τζόρνταν Μπανκς, ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο - Οπαδός της Λίβερπουλ ο ευαισθητοποιημένος πιτσιρικάς με την έντονη κοινωνική δράση, με τον σύλλογο να τιμά την μνήμη του πριν το ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Ένα ιδιαίτερο αγόρι που έφυγε από τη ζωή πολύ σύντομα».

Με αυτό το μήνυμα κάποιοι από τους παίκτες της Λίβερπουλ, όπως και ο ζωντανός θρύλος των «κόκκινων», Κένι Νταλγκλίς, θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζόρνταν, ο οποίος ήταν οπαδός του συλλόγου και εδώ και δύο 24ωρα δεν βρίσκεται ανάμεσά μας μιας και χτυπήθηκε από έναν κεραυνό (σε εκτιμώμενο σύνολο 3.000 που έπεσαν μέσα σε οκτώ ώρες στο βόρειο τμήμα της χώρας), καταλήγοντας στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα παρά την άμεση κινητοποίηση του παραϊατρικού προσωπικού και της Αστυνομίας.

Αν και μόλις εννέα (9) ετών, ο πιτσιρικάς είχε καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στην κοινότητά του μιας και έδειχνε τρομερή ευαισθητοποίηση για τους γύρω του, με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία αγωνιζόταν (Κλίφτον Ρέιντζερς Τζούνιορ) να ισχυρίζονται πως επρόκειτο για έναν νέο λαμπερό σαν φως που αποτελούσε έμπνευση για όποιον τον γνώριζε. «Χωρίς λόγια» έχουν μείνει όλοι στο στενό του περιβάλλον, με τον βρετανικό Τύπο να μεταφέρει φερειπείν πως οι δάσκαλοί του δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν το χαμόγελο και δεν θα ξανά νιώσουν την ενέργεια που έβγαζε.

Είναι πολύ δύσκολο να ακούς τόσα κολακευτικά λόγια για έναν τόσο νέο άνθρωπο, ωστόσο το τραγικό περιστατικό έκανε γνωστές όλες τις πράξεις που έκανε εκ βάθους καρδίας, όπως έναν μαραθώνιος 30 μιλιών μέσα σε διάστημα 10 ημερών ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για ίδρυμα ψυχικής υγείας. Σε αυτή του την κίνηση προχώρησε μετά την αυτοκτονία του θείου του, Ρίσι, πίσω στο 2018, τραβώντας την προσοχή ακόμη και του Τζέιμς Μίλνερ ο οποίος του είχε στείλει μια υπογεγραμένη φανέλα του. Μάλιστα ο έμπειρος Άγγλος μέσος ήταν το ίνδαλμα του μικρού, οι προπονητές του οποίου του είχαν δώσει το παρατσούκλι «μίνι-Μίλνερ».

Σε ένα άλλο story που είχε κυκλοφορήσει, στις αρχές του έτους ο 9χρονος μοίραζε γλυκά στα περιπολικά της περιοχής για να στηρίξει τους αστυνομικούς επί τω έργω κατά την διάρκεια του lockdown. «Η ομάδα Μπλάκπουλ 3 έκανε έρευνα και κατάφερε να εντοπίσει ποιος άφηνε γλυκά στα οχήματά μας σήμερα. «Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε σένα, Τζόρνταν. Μας έφτιαξες τη διάθεση σήμερα», το tweet της Αστυνομίας του Μπλάκπουλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί