E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας ακόμη ηθοποιός καλείται ως ύποπτος μετά την καταγγελία γυναίκας για βιασμό

Συνεχίζονται οι έρευνες από τον Εισαγγελέα

Δημοσίευση 12/5/2021 | 17:09

Ένας ακόμη ηθοποιός καλείται ως ύποπτος μετά την καταγγελία γυναίκας για βιασμό

Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη δεν αποκλείεται να βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ένας ακόμη ηθοποιός, τον οποίο έχει καταγγείλει γυναίκα για βιασμό της με αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και με κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Κων. Σπυροπουλο, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα.

Ο εν λόγω ηθοποιός έπειτα από την μαρτυρία της καταγγέλλουσας καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος στον εισαγγελέα για κακουργηματική πράξη. Ωστόσο, ο ίδιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Ο χρόνος για την κλήτευση του συγκεκριμένου ηθοποιού ενώπιον της Δικαιοσύνης άρχισε να μετρά αντίστροφα μετά από την κατάθεση της γυναίκας στον εισαγγελέα. Η καταγγέλλουσα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας, περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή της πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα όσα είχε καταθέσει αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ότι δηλαδή μετά την γνωριμία της με τον ηθοποιό, τον επισκέφθηκε σπίτι του. Εκεί όμως ο ηθοποιός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020.

Πάντως, όταν η εισαγγελία λάβει γνώση και των εξηγήσεων που θα δώσει ο ηθοποιός, τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Εν τω μεταξύ, το δρόμο προς το αρχείο παίρνουν οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΗ από συνολικά 11 γυναίκες κατά του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις καταγγελίες αυτές είχε παραδώσει στον εισαγγελέα ο κ. Πασχάλης Τσαρούχας ενώ ο ΣΕΗ είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν ευθέως στο όνομα του καταγγελλόμενου προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες οδεύουν προς το αρχείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσου σε βάρος του κ. Κακαβά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος 10.10.2025
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα 10.10.2025
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα 10.10.2025
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος 10.10.2025
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος 10.10.2025
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Κόσμος 10.10.2025
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Οικονομία 10.10.2025
Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Κόσμος 10.10.2025
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν