E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μαϊμού» αστυνομικός εξαπατούσε κόσμο σε Αθήνα και επαρχία

Ο αδίστακτος απατεώνας τσέπωνε τα χρήματα και έλεγε στα θύματα: «Πετάγομαι στη ΓΑΔΑ και επιστρέφω…»

Δημοσίευση 11/5/2021 | 09:17

«Μαϊμού» αστυνομικός εξαπατούσε κόσμο σε Αθήνα και επαρχία

Την απίστευτη ιστορία ενός 42χρονου απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών προσέγγιζε τα θύματα του δήθεν ότι μπορούσε να τους πουλήσει κατασχεμένα οχήματα από τον ΟΔΔΥ και αφού τα «δάγκωνε» εξαφανιζόταν, παρουσιάζει το protothema.gr. Μάλιστα, ο θρασύτατος απατεώνας για να γίνεται πιο πιστευτός στους «πελάτες» του, έκλεινε ραντεβού σε καφέ γνωστής αλυσίδας πίσω από το κτήριο της ΓΑΔΑ και μόλις τα λεφτά άλλαζαν χέρια και τσέπωνε τα μετρητά, τους ζητούσε να περιμένουν για λίγο μέχρι να πεταχτεί στο γραφείο του στην Ασφάλεια να τους φέρει τα κλειδιά και γινόταν καπνός.

Η Ασφάλεια Εξαρχείων μετά την καταγγελία του τελευταίου θύματος του «μαϊμού αστυνομικού» και ενδελεχή έρευνα κατάφερε να τον ταυτοποιήσει με αποτέλεσμα να στείλει στον εισαγγελέα τον φάκελο της «δεμένης» υπόθεσης χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί. Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 175,386 Π.Κ «Αντιποίηση αρχής και απάτη από δράστη επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, δρώντα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια» ενώ μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 13 περιπτώσεις απάτης με το ίδιο modus operandi.

«Πετάγομαι στη ΓΑΔΑ και επιστρέφω…»

Όταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της 9ης Απριλίου, ένας 23χρονος άνδρας πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Εξαρχείων και κατήγγειλε την περιπέτεια που είχε από έναν «συνάδελφο» τους και μάλιστα όπως τους είπε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι έμπειροι αξιωματικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το θύμα, κατέθεσε ότι ο «αστυνομικός» με το μικρό όνομα Μιχάλης
που έχει γραφείο στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλέξάνδρας, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω της αδερφής του η οποία εργάζεται σε καφέ της περιοχής του Χολαργού στην οποία ο «αστυνομικός» σύχναζε ως πελάτης, του είπε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για αγοράσει σε χαμηλή τιμή ένα αυτοκίνητο από τον ΟΔΔΥ. «Ο Μιχάλης, προφασιζόμενος ότι είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών, με έδρα το κτήριο της ΓΑΔΑ επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, την 9-4-2021 και περί ώρα 07:50 συναντήθηκε με τον ανωτέρω μηνυτή στην οδό Δημητσάνας έξωθι του καταστήματος Γρηγόρης όπισθεν του κτηρίου της ΓΑΔΑ και με το πρόσχημα ότι μπορεί νομότυπα να του πουλήσει κατασχεθέν από την υπηρεσία του αυτοκίνητο πριν αυτό παραδοθεί στον ΟΔΔΥ κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και εν συνεχεία να εξαφανιστεί λέγοντας ότι μεταβαίνει στα γραφεία της υπηρεσίας για να τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά της μεταβίβασης» αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Έτσι, όταν ο 22χρονος είδε ότι περνούσε η ώρα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου μαζί με τα χαρτιά δεν έρχονταν και ο «αστυνομικός» που είχε πεταχτεί στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ήταν άφαντος, πήγε στο Τμήμα Εξαρχείων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων, έπιασαν αμέσως δουλειά και μέσα από «πηγές» και δίκτυα προσώπων κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τον «μαϊμού» αστυνομικό και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό «Από την έρευνα που κάναμε στο ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας μας, διαπιστώσαμε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές γιατί δρα κατά σύστημα με πανομοιότυπο τρόπο παρουσιαζόμενος δηλαδή ως αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να εξαπατά πολίτες αποσπώντας χρηματικά ποσά». Μάλιστα, όπως φαίνεται ο απατεώνας έχει «δαγκώσει» κόσμο όχι μόνο από την Αθήνα καθώς ανάμεσα στις 13 περιπτώσεις υπάρχουν θύματα και από την επαρχία όπως η περίπτωση δύο γυναικών που στις 16 Απριλίου κατέθεσαν μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο