E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης

Δημοσίευση 7/5/2021 | 14:15

Επίθεση με βιτριόλι: Σε δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καθίσει η 36χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα.

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου με βούλευμα τους (1510/2021) παραπέμπουν σε δίκη την νεαρή κατηγορούμενη για τη σοκαριστική επίθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και όχι τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης που πρόσφατα ομολόγησε την πράξη της αποδεχόμενη, ωστόσο, μόνο το αδίκημα της σωματικής βλάβης.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η πράξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι ως βαριά σκοπούμενη βλάβη, διότι από όλα τα στοιχεία τις δικογραφίας προκύπτει ότι η κατηγορούμενη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα» ανέφερε σε δήλωση του ο Απόστολος Λύτρας, νομικός παραστάτης της Ιωάννας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας στην πρόταση του είχε διατυπώσει την θέση ότι πρόθεση της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα επικαλούμενος, μάλιστα, και τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας που αναφέρονται στην ποσότητα και την πυκνότητα του υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη έλυσε τη σιωπή της περίπου ένα χρόνο μετά την επίθεση της στην Ιωάννα κάνοντας λόγο για «αρρωστημένη εμμονή» . Η κατηγορούμενη, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει στο δικαστήριο ποιο ήταν το «πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο «ήταν πολύ σημαντικό» για εκείνη και θεώρησε υπεύθυνη την συγχωριανή της με αποτέλεσμα να της στήσει καρτέρι.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω…» τόνισε η κατηγορούμενη στη απολογία της δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη σημειώνοντας με έμφαση ότι δεν μπορούσε να φανταστεί το κακό που θα της προξενούσε γιατί δεν είναι «χημικός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο με τη διανομή κατ`οίκον ‑ Ασθενείς χωρίς φάρμακα και χωρίς απαντήσεις

Ελλάδα 05.07.2025
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα δεν φτάνουν ποτέ στους παραλήπτες και οι ασθενείς βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός: Πότε αρχίζει το κύμα καύσωνα που θα σαρώσει τη χώρα ‑ Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός 05.07.2025
Ποιες περιοχές θα «βράσουν» με θερμοκρασίες ανώ των 40 βαθμών - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Ομαδικός βιασμός στο Κερατσίνι: «Ήμουν γεμάτη αίματα και με απείλησαν να μην μιλήσω» λέει η 14χρονη

Ελλάδα 05.07.2025
Το θύμα του ομαδικού βιασμού στο Κερατσίνι περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των βιαστών της

Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου – Επικεφαλής Τζαβέλας και Παπαδοπούλου

Ελλάδα Χτες
Και οι δύο θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως τους Ιούνιο του 2026, καθώς τότε αποχωρούν από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μήνυμα από το 112 ‑ «Απομακρυνθείτε προς Στύρα»

Ελλάδα Χτες
Είναι το δεύτερο μήνυμα από το 112 - Ιδιαίτερα δύσκολες παραμένουν οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο

Ομαδικός βιασμός 14χρονης στον Πειραιά: Τι ισχυρίζονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ελλάδα Χτες
Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Παναθηναϊκός: Στις 22:30 η άφιξη του Βαλαντσιούνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 22.30 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Πακιστάν: Λιοντάρι πήδηξε μάντρα και επιτέθηκε σε γυναίκα και παιδιά

Κόσμος Χτες
Ένα εξημερωμένο λιοντάρι ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες του, κυνήγησε και επιτέθηκε σε μία γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά της, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν.