E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάββας Πούμπουρας: Τι απαντάει μετά τον σάλο για τις δηλώσεις περί «αμισθί εργασίας»

Τι αναφέρει ο παρουσιαστής

Δημοσίευση 5/5/2021 | 09:19

Σάββας Πούμπουρας: Τι απαντάει μετά τον σάλο για τις δηλώσεις περί «αμισθί εργασίας»

Μετά τον σάλο που δημιούργησε με τις δηλώσεις του και είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί βροχή από αρνητικά και αιχμηρά σχόλια σχετικά με την αναζήτηση εργασίας ο Σάββας Πούμπουρας με νέο βίντεο ζητάει συγγνώμη και δίνει την δική του οπτική για όσα είπε.

«Φίλοι μου, γεια σας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου οπτική για το βίντεο που ανέβασα στις 17 Απριλίου στο Instagram. Θέλω να σας μιλήσω για το γιατί της δικής μου προσπάθειας, γιατί κάνω τις ημέρες καριέρας, γιατί θέλω να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν εργασία. Το γιατί μου ξεκινάει από τη δική μου αναζήτηση να βρω εργασία, σε μικρή ηλικία και να διαχειριστώ τα δικά μου εμπόδια… Το γιατί μου έχει να κάνει με τα δικά μου βιώματα, τις δικές μου εμπειρίες και τις δικές μου δυσκολίες και αν μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να βρει εργασία, τότε θα είμαι διπλά χαρούμενος. Η πρόθεση μου είναι ανιδιοτελής, τα κίνητρά μου είναι αγνά και θέλω να χρησιμοποιώ το βήμα μου όπως και όπου μπορώ.

Θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που άθελα μου έθιξα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τον εαυτό του και την αξία του μόνος του και να εργαστεί σε εταιρείες που τον σέβονται και είναι σύμφωνες με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θέλω να κρατήσετε.

Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς αμοιβή. Μετά από αυτό που έγινε, το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένεια μου, πήρα ένα πολύ σοβαρό μάθημα. Να λέω αυτό που έχω στην καρδιά μου και την αλήθεια μου με τον πιο δυνατό τρόπο».

Σάββας Πούμπουρας: Η απάντησή του μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του


Οι απόψεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα ο Σάββας Πούμπουρας στο οποίο εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι όποιος είναι για καιρό άνεργος, μπορεί να πάει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του σε κάποια επιχείρηση, μόνο και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία.

«Αφού δεν κάνεις που δεν κάνεις τίποτα», λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο ο παρουσιαστής και μόνο που δεν κατηγόρησε τους ίδιους τους ανέργους που είναι άνεργοι, λέγοντας τους εμμέσως πλην σαφώς και τεμπέληδες. Αφού κάθονται που κάθονται γιατί δεν πάνε να δουλέψουν για να σκοτώσουν τον χρόνο τους; Και δουλεύοντας κερδίζουν τόση εμπειρία, τι να τον κάνουν τον μισθό; Αυτά ήταν, από ό,τι φαίνεται, τα ερωτήματα που τριγύριζαν στο μυαλό του Σάββα Πούμπουρα, την ώρα που... εξέδιδε το μανιφέστο του.

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά», λέει ξεκινώντας το λογίδριο που έμελε να βάλει κάτω απανταχού κοινωνιολόγους και οικονομολόγους που έχουν γράψει τόμους βιβλίων για τις εργασιακές σχέσεις. Και συνεχίζει: «Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "θα με παίρνουν γιια δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω". Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Δίκη Κιμούλη κατά Βλαντή για συκοφαντική δυσφήμιση: Τι ισχυρίζονται οι δύο πλευρές

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η Παναγιώτα Βλαντή κατηγορείται ότι τον «συκοφάντησε» δύο φορές μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της – Η υπόθεση θα συνεχιστεί τον ερχόμενο μήνα

Τζένιφερ Λόπεζ: Βουτιές στην πισίνα για τη Memorial Day ‑ Το λευκό μπικίνι και οι φωτογραφίες που συζητήθηκαν

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η 56χρονη σταρ μοιράστηκε τη χαρούμενη μέρα της με ανθρώπους που αγαπά

Ο Χάρης Σιανίδης με δάκρυα και αναφιλητά για τη Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Είμαι πολύ χάλια, της χρωστάω πολλά»

H Ιωάννα Τούνη απάντησε σε γυναίκα που της έγραψε «πιο καρναβάλι πεθαίνεις» για το φόρεμα στις Κάννες

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Η κακία λέει πάντα περισσότερα για εκείνον που τη βγάζει, παρά για εκείνον που τη δέχεται. Οι άνθρωποι που είναι καλά με τον εαυτό τους δεν έχουν ανάγκη να μικραίνουν κανέναν για να νιώσουν μεγάλοι» έγραψε η Instagrammer

Γυναίκες οπαδοί των Σαν Αντόνιο Σπερς έγιναν viral μετά το πλάνο πίσω από τον προπονητή της ομάδας

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Οι δύο σeξι φίλαθλοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν θέσεις στις πρώτες σειρές του γηπέδου ώστε ο τηλεοπτικός φακός να τις καταγράφει ως φόντο στον πάγκο των Σπερς

Η Αφροδίτη Γραμμέλη δημοσίευσε νέα φωτογραφία με τον σύντροφό της: «Το ζήσαμε κι αυτό»

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η γνωστή δημοσιογράφος κοινοποίησε φωτογραφία με τον καινούριο της σύντροφο

Οι stars που έγιναν διάσημοι και άφησαν πίσω γάμους, σχέσεις και παλιές ζωές

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από μεγάλους έρωτες και γάμους «από τα παλιά» μέχρι ξαφνικούς χωρισμούς και νέες λαμπερές σχέσεις, αρκετοί διάσημοι σταρ κατηγορήθηκαν ότι άλλαξαν ζωή και σύντροφο μόλις γνώρισαν τη δόξα

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Γωγώ Μαστροκώστα: Η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους για την κηδεία που συγκινεί

E-Daily 3.Left Χτες
Η επιθυμία της οικογένειας και η επιστροφή στον τόπο καταγωγής της

Η Μπιάνκα Σένσορι με αποκαλυπτά οπίσθια σε νέα έξοδο μαζί με τον Κάνιε Γουέστ

Tabloid Χτες
Η τολμηρή εμφάνιση της 31χρονης στους δρόμους του Λος Αντζελες

Η Τζένιφερ Λόπεζ ξαναφόρεσε μετά από 25 χρόνια το θρυλικό τζιν από το «Ain`t It Funny» και χόρεψε ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ εμφανίστηκε με το ίδιο χαμηλόμεσο lace-up παντελόνι από το 2001, αναβιώνοντας σκηνή από τη σειρά «Off Campus»