E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι είπε ο Μένιος Φουρθιώτης στην απολογία του

Τι κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης

Δημοσίευση 29/4/2021 | 18:15

Τι είπε ο Μένιος Φουρθιώτης στην απολογία του

Χωρίς να πει ούτε μία λέξη στους αστυνομικούς για όσα επιβαρυντικά στοιχεία έχουν συλλέξει σε βάρος του, ο Μένιος Φουρθιώτης υπέγραψε την προανακριτική του απολογία στην Ασφάλεια.

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με τον δικηγόρο μου», είναι η μόνη φράση του παρουσιαστή που έχει αποτυπωθεί στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί. Για το σύνολο των στοιχείων που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ο Μένιος Φουρθιώτης θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο.

Την ίδια ημέρα θα απολογηθούν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, ο 48χρονος Γ.Σ. και ο 42χρονος Γ.Π., οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο. Επιπλέον, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης τη νύχτα της 16ης Απριλίου. Στον ανακριτή θα οδηγηθεί και ο αδελφός του 48χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Δεν έχουμε σχέση με τις επιθέσεις λένε οι δύο κατηγορούμενοι

Οι δύο κατηγορούμενοι στις προανακριτικές τους απολογίες στην Αστυνομία αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με τις επιθέσεις. Ο 42χρονος Γ.Π. υποστήριξε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μένιος Φουρθιώτης του ζήτησε να τον συνοδεύει στις μετακινήσεις του από και προς τον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται, επειδή κάποιος αστυνομικός από τη συνοδεία του είχε αποπειραθεί να τον σκοτώσει και πως έχει πρόβλημα με τρομοκράτες.

«Δεν δέχομαι τις κατηγορίες που μου λέτε. Ξέρω τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, όταν δούλευα στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύω από το κανάλι προς το σπίτι και στον ραδιοφωνικό σταθμό. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα, πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο. Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με τον Γ.Σ. Δουλεύαμε μαζί στη φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι' αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για τη συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι ο παρουσιαστής έψαχνε να βρει άτομα για συνοδεία και εκείνος του πρότεινε κάποιους χωρίς όμως -όπως λέει- να γνωρίζει τι έγινε στη συνέχεια.

«Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον Γ.Σ. να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ’ ό,τι κατάλαβα, θα έδινε περισσότερα λεφτά σε αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Γ.Σ.

Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω. Αρχίσαμε να δουλεύουμε από 19 Απριλίου 2021. Επίσης, θυμάμαι ότι πριν από τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία, μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι, γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει, και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή, μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: ''Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά'', εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του», κατέθεσε ο 42χρονος.

Από την πλευρά του, ο 48χρονος Γ.Σ. υποστήριξε ότι θα ελάμβανε μισθό 1.500 ευρώ για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη. Αρνείται ότι έχει σχέση με τα περιστατικά των πυροβολισμών, όμως κατέθεσε πως είχε υποψίες ότι κάτι μπορεί να σχεδίαζε ο παρουσιαστής:

«Όλα όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Γ.Π. να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο Party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1.500 € και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκινήσαμε τη φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Γ.Π. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Φουρθιώτης δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Γ.Π. Επίσης, δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Είχα αφήσει έναν σάκο ορειβασίας στο κανάλι και γι’ αυτόν τον λόγο βρέθηκε το DNA μου στον σάκο, ενώ εγώ δεν βρισκόμουν εκεί».

Υπόθεση Φουρθιώτη: Τι κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης:

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει, γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα τη δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διακρίνω εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας, προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένες οι τζαμαρίες του σπιτιού, και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει. Ουσιαστικά, δηλαδή, φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο