E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπλόκο στα διόδια: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί

Έλεγχοι παντού και σήμερα

Δημοσίευση 29/4/2021 | 09:12

Μπλόκο στα διόδια: Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί

Αυστηροί είναι από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής εν όψει του Πάσχα τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, των Αφιδνών και των Μαλγάρων όπως επίσης και σε ΚΤΕΛ και Προαστιακό.

Η κίνηση είναι αυξημένη από νωρίς το πρωί και όπως κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα έχουμε και σήμερα πισωγυρίσματα!

Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους εκατοντάδες οδηγοί που δεν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακινήσεις με τους άνδρες της Τροχαίας να ψάχνουν ακόμη και σε... πορτ παγκαζ για να δουν αν υπάρχουν αποσκευές!

Ήδη παρά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χρησιμοποιήσει διαφορά τεχνάσματα για να βγουν εκτός Αθήνας ακόμη και για λίγες ημέρες είτε χρησιμοποιώντας κάποια βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου ή δηλώνοντας μόνιμη κατοικία στο... χωριό! Το... αρνί ή οι πολλές αποσκευές φυσικά προδίδουν τις προθέσεις τους στους αστυνομικούς.

Με σαρωτές εγγράφων (scanner) γίνονται από χθες οι έλεγχοι των εγγράφων των οδηγών που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα βρίσκονται σε συνεργασία με τους αστυνομικούς στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στόχος των ελέγχων μέσω σαρωτών είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις επιδεικνυόμενες βεβαιώσεις μετακίνησης με την αξιοποίηση κάθε δημόσιας πηγής και δεδομένων.

Φυσικά οι αστυνομικοί από τη Μεγάλη Δευτέρα έχουν ακούσει όλων των ειδών τις δικαιολογίες είτε από οδηγούς είτε από άτομα που επιβιβάστηκαν σε ΚΤΕΛ και προσπάθησαν να «περάσουν» διακριτικά από τον αστυνομικό έλεγχο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς»
, είπε χθες στο MEGA ο αστυνομικός υποδιευθυντής – διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας. Όπως εξήγησε ο κ. Μπούσκας, «ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν από την αρχή της εβδομάδας οι έλεγχοι στα διόδια μπορεί να ήταν αυστηροί, ωστόσο πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την απουσία αστυνομικών και βγήκαν εκτός Αττικής με άλλους τρόπους. Ειδικότερα πολλοί χρησιμοποίησαν προαστιακό ή τρένο αλλά και αεροπλάνο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες!

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη στα διόδια των Μαλγάρων, είχαν περάσει περίπου 9.913 οχήματα προς Θεσσαλονίκη, ενώ 10.379 οχήματα μετακινηθήκαν προς Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, από τις 6:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας , από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου εξήλθαν 9.188 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.340. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν δύο παραβάσεις μετακίνησης, ενώ υποχρέωσαν σε αναστροφή 125 αυτοκίνητα, καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, από τα διόδια της Αθηνών - Λαμίας βγήκαν 10.897 αυτοκίνητα και εισήλθαν 8.949. Η Τροχαία βεβαίωσε μία παράβαση και υποχρέωσε 22 οχήματα σε επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα 15.02.2026
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ηράκλειο: Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και μετά σκότωσε τον αδερφό του

Ελλάδα 15.02.2026
Περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 67χρονου από τον 63χρονο αδερφό του στο Ηράκλειο, έρχονται στη δημοσιότητα

«Φρένο» στο δωρεάν πάρκινγκ των σούπερ μάρκετ – Μπάρες και χρονικό όριο παντού

Ελλάδα 15.02.2026
Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής προχωρούν πλέον στη λήψη δραστικών μέτρων θωρακίζοντας τους ιδιόκτητους χώρους τους

Βρετανία: Νέο βίντεο από το άγριο ξύλο σε πτήση από την Τουρκία

Κόσμος 15.02.2026
Ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ επιβατών οδήγησε το αεροσκάφος να προσγειωθεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

Κόσμος 15.02.2026
Οι ημερομηνίες και τα ποσά της δεύτερης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνά δέματα από Κίνα: «Καπέλο» 3 ευρώ ανά κατηγορία προϊόντος

Ελλάδα 15.02.2026
Η νέα ρύθμιση ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τις καταναλωτικές συνήθειες

Αλεξανδρούπολη: Τρεις νεαροί, ο ένας ανήλικος, συνελήφθησαν για την δολοφονία του ηλικιωμένου

Ελλάδα 15.02.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα και τον δολοφόνησαν με 15 μαχαιριές

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Αγρια δολοφονία ηλικιωμένου με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι του

Ελλάδα 15.02.2026
Η ΕΛΑΣ συλλέγει στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών, κλειστό το ρεύμα προς Αεροδρόμιο από την Ελευσίνα έως το Αιγάλεω

Ελλάδα Χτες
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως το πρωί της Δευτέρας – Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Λεωφόρου Αθηνών και Κηφισού

«Θύελλα» στις ΗΠΑ από πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη στην επιχείρηση για τη σύλληψη Μαδούρο

Tech + Science Χτες
Η ενδεχόμενη χρήση του μοντέλου Claude της Anthropic από τον αμερικανικό στρατό προκαλεί πολιτικές και θεσμικές τριβές, με το Πεντάγωνο να επανεξετάζει τη συνεργασία του με την εταιρεία

«Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»: Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει

Κόσμος Χτες
Σε συνέντευξή της στη βρετανική τηλεόραση, η Γαλλίδα αναφέρθηκε και στην επιστολή συμπαράστασης που της έστειλε η βασίλισσα Καμίλα, δείτε βίντεο