E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέος στην Αίγυπτο: Βρέθηκαν τάφοι πριν από την εποχή των Φαραώ

Πολύ σημαντική ανακάλυψη

Δημοσίευση 29/4/2021 | 08:40

Δέος στην Αίγυπτο: Βρέθηκαν τάφοι πριν από την εποχή των Φαραώ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν δεκάδες σπάνιους προδυναστικούς τάφους που ανάγονται στην περίοδο πριν από τα βασίλεια των Φαραώ στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια.

Ανακάλυψαν επίσης τάφους από την ύστερη περίοδο των Υκσώς (1650 έως 1500 π.Χ.), όταν μετανάστες από τη Δυτική Ασία κατέλαβαν τη χώρα βάζοντας τέλος στο Μέσο Βασίλειο της Αιγύπτου.

Τα ευρήματα στην επαρχία Ντακάλια βόρεια του Καΐρου θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε δύο σημαντικές μεταβατικές περιόδους στην αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με αιγυπτιολόγους.

Οι τάφοι περιλαμβάνουν 68 από την περίοδο της (πόλης) Βούτος (Βουτώ) που ξεκίνησε γύρω στο 3300 π.Χ. και πέντε από την περίοδο Νακάντα Β', ακριβώς πριν από την εμφάνιση της πρώτης δυναστείας της Αιγύπτου γύρω στο 3100 π.Χ., σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.

Περιλαμβάνουν επίσης 37 τάφους από την εποχή των Υκσώς, που άρχισαν να μεταναστεύουν από το Σινά στην Αίγυπτο γύρω στο 1800 π.Χ.

"Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον νεκροταφείο επειδή συνδυάζει ορισμένες από τις πιο πρώιμες περιόδους της αιγυπτιακής ιστορίας με μια άλλη σημαντική εποχή, την περίοδο των Υκσώς", δήλωσε η Σαλίμα Ικράν, αιγυπτιολόγος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

"Οι αιγυπτιολόγοι εργάζονται για να καταλάβουν πώς οι Αιγύπτιοι και οι Υκσώς ζούσαν μαζί και σε ποιο βαθμό οι τελευταίοι αποδέχθηκαν τις αιγυπτιακές παραδόσεις".

Οι τάφοι της Βούτος είχαν ωοειδές σχήμα και τα πτώματα τοποθετούνταν μέσα σε καθιστή θέση, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Μερικοί από τους τάφους της περιόδου Νακάντα περιελάμβαναν κυλινδρικά και αχλαδόμορφα αγγεία.

Οι τάφοι των Υκσώς ήταν κυρίως ημιορθογώνιοι με τα πτώματα να τοποθετούνται σε πλήρη έκταση και το κεφάλι να βλέπει επίσης προς τη δύση.

"Η αποστολή ανακάλυψε επίσης μια ομάδα από φούρνους, εστίες, υπολείμματα θεμελίων οπτοπλινθοδομής , πήλινα αγγεία, φυλακτά, ειδικά σκαραβαίους, μερικοί από τους οποίους ήταν φτιαγμένοι από ημιπολύτιμους λίθους και κοσμήματα όπως ενώτια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καθαρισμός οικοπέδων: Νέα προθεσμία και αυστηρότερα πρόστιμα ‑ Έως και έξι φυλάκισης προβλέπει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, ποιους αφορά και πώς διαμορφώνεται το πλαίσιο των κυρώσεων και των προστίμων

Υποκλοπές: Συγκάλυψη με υπογραφή Αρείου Πάγου – Δεν ανασύρει την υπόθεση

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σρι Λάνκα: Χειροπέδες σε 22 βουδιστές μοναχούς για μεταφορά 110 κιλών ισχυρού είδους κάνναβης

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα και οι βουδιστές μοναχοί είχαν κρύψει την κάνναβη στα τοιχώματα από τις βαλίτσες τους

Χάος σε αγώνα πυγμαχίας στην Τραπεζούντα, Τούρκος βγήκε νοκ άουτ από Ρώσο και ακολούθησε συμπλοκή στο ρινγκ

Κόσμος 27.04.2026
Ο Σεργκέι Γκορόκοφ πανηγύριζε πολύ έντονα και όταν ο προπονητής του πλησίασε την γωνία του Τούρκου, η σπίθα έγινε... πυρκαγιά

Ζωντανοί οι Ρόκετς, διέλυσαν τους Λέικερς και έστειλαν τη σειρά σε Game 5

Αθλητικά Νέα 27.04.2026
Το Χιούστον επικράτησε άνετα των Λος Αντζελες Λέϊκερς και απέτρεψε τη σαρωτική ήττα σε σειρά.

Πώς ο πράκτορος των Μυστικών Υπηρεσιών σώθηκε από τον ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ χάρη στο κινητό του

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Ο πράκτορας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αδιανόητο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης επειδή δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, οι οποίες προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Στο σημείο μετέβησαν οι Αρχές καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μινώα

Αγιος Δημήτριος: «Μας έπιασε όλους κρίση όταν μάθαμε ότι τον είχε σκοτώσει»

E-Daily 2.TopNews 27.04.2026
Νέες μαρτυρίες αποκαλύπτουν τα όσα ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του 27χρονο