E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πόρισμα για πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο»

Τι προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε έρευνα εμπειρογνωμόνων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2021 | 21:58

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πόρισμα για πιθανή «ανθρωποκτονία με δόλο»

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα με βάση το πόρισμα της ομάδας των ιατρικών εμπειρογνωμόνων που κλήθηκαν για να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο θρυλικός Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Todo Noticias, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην ιατρική ομάδα, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα (η έκθεση θα δημοσιευτεί αναλυτικά στις 3 Μαΐου), ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια και κίρρωση.

Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η προϋπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε τον θάνατο του Αργεντινού άσου. Ωστόσο, προκύπτει ότι ο Μαραντόνα δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Μάλιστα προκύπτει και μια αισθητή διαφορά σχετικά με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, αφού η ακριβής ώρα θανάτου προσδιορίζεται ανάμεσα στις 4-6 το πρωί της 25ης Νοεμβρίου ενώ ο Μαραντόνα κοιμόταν και όχι στις 13.15 όπως πιστοποίησε ο πρώτος νοσηλευτής της ιατρικής ομάδας Mas Vida. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη μαρτυρία της νοσοκόμας Νταϊανά Μαδρίδ, που κατέθεσε ότι ο Μαραντόνα ξύπνησε κανονικά, απάντησε στις ερωτήσεις της και πως προσπάθησε επί 45 λεπτά να τον επαναφέρει στην ζωή με μαλάξεις.

Το πόρισμα «καίει» τους θεράποντες ιατρούς Λεοπόλδο Λούκε και Αγουστίνα Κοσακόφ οι οποίοι φέρονται να υποτίμησαν τα συμπτώματα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε οιδήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των σωματοφυλάκων του, κοιμόταν επί τρεις μέρες συνεχώς.

Οι δύο θεράποντες ιατροί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τον λόγο που απομάκρυναν όλους τους υπόλοιπους νοσηλευτές και για ποιο λόγο δεν άφηναν τις νοσοκόμες να του δίνουν τη συνταγογραφημένη αγωγή του στις προβλεπόμενες ώρες. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο Μαραντόνα δεν ακολουθούσε κάποια συγκεκριμένη διατροφή, αν και θα έπρεπε, ούτε είχε κάποιο προκαθορισμένο διατροφικό πλάνο διαμορφωμένο για την κατάσταση της υγείας του από κάποιον διατροφολόγο.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο Μαραντόνα έφυγε στον ύπνο, όντας μόνος στο δωμάτιο του, αφού κανείς από όσους έμεναν μαζί του δεν θα μπορούσε να τον ακούσει και να τον βοηθήσει. Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι το σπίτι στο οποίο έμενε δεν ήταν κατάλληλο για τη νοσηλεία του, αφού στον όροφό του δεν υπήρχε καν μπάνιο, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να υπάρχει άμεσα και επείγουσα διακομιδή του σε νοσοκομείο, ενώ το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να υπάρχει σε 24ωρη βάση έξω από το σπίτι του, απουσίαζε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως η ιατρική βοήθεια που έλαβε ήταν «απέλπιδα και χωρίς εμπειρία», ενώ ρίχνουν την ευθύνη στους δύο θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι πιθανολογείται πλέον ότι μπορεί να κατηγορηθούν όχι για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας αλλά για ανθρωποκτονία με πιθανό δόλο, κάτι που αν αποδειχθεί στο δικαστήριο ενδέχεται να επισύρει ποινές φυλάκισης από 15 έως 25 χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διπλό καιρικό… σοκ μέχρι το Σαββατοκύριακο: Τι θα συμβεί

Καιρός 06.05.2025
Ο καιρός των επόμενων ημερών. Όλα τα φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν.

Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο ‑ Ο άγνωστος έδωσε δύο ώρες

Ελλάδα 06.05.2025
Το τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο protothema.gr

Λάρισα: Ανάρτηση κόλαφος μητέρας Καλογήρου

Ελλάδα 06.05.2025
«Για όσους πιστεύουν ότι έχουν συμβόλαιο με τον Θεό»

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Τι αλλάζει στις ημερομηνίες ‑ Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οικονομία 06.05.2025
Η ηλεκτρονική διαδικασία θα γίνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ

Βόλος: Αφόρητη δυσοσμία από θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της πόλης ‑ Πού οφείλεται

Ελλάδα 06.05.2025
Αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την θάλασσα στο λιμάνι του Βόλου

Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου αγοριού στο Ζεφύρι

Ελλάδα 06.05.2025
Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγεμα του Σαββάτου, στις 14 Οκτωβρίου του 2023

Βίντεο: Αγριο επεισόδιο με παίκτες του Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι ‑ Ο Τζόουνς έσπασε μπουκάλι σε κεφάλι, τρεις τραυματίες

Κόσμος 06.05.2025
Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα ενόχλησε τις κοπέλες που βρίσκονταν στην παρέα των παικτών της Παρτίζαν

Παραιτήθηκε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός μετά την ήττα του κυβερνώντος συνασπισμού

Κόσμος Χτες
Οι κεντροαριστεροί υπουργοί θα παραμείνουν προσωρινά μέχρι να προκύψει νέα πλειοψηφία

Φωτιά σε συγκρότημα καταστημάτων στο Γκάζι: Ξεκίνησε από το σύστημα εξαερισμού

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σύστημα εξαερισμού ενός εκ των καταστημάτων