E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ελληνικό άρωμα η πρώτη Covid‑free συναυλία παγκοσμίως

Πάολα και Καραφώτης στο Ισραήλ - Tραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσίευση 27/4/2021 | 14:50

Με ελληνικό άρωμα η πρώτη Covid‑free συναυλία παγκοσμίως

Μετά τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού στο Ισραήλ και την επιστροφή στην κανονικότητα, η Πάολα και ο Κώστας Καραφώτης έδωσαν χτες μεγάλη συναυλία στο Τελ Αβίβ μαζί με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόντες στη συναυλία ήταν μόνο όσοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν ανοσία αφού είχαν περάσει κορωνοϊό, ενώ παρουσίασαν επίσης τα ειδικά «διαβατήρια» για να πιστοποιήσουν τα εμβόλια ή την ανοσία τους.

H συναυλία πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Τελ Αβίβ, στο πάρκο Γκνέι Γιεχοσούα, ενώ να σημειωθεί πως πλέον στο Ισραήλ δεν είναι υποχρεωτική ούτε η χρήση μάσκας, ούτε η τήρηση αποστάσεων.

Η Πάολα τραγούδησε μεταξύ άλλων το «Αντώνης» - η πρώτη φορά που επέτρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης να το τραγουδήσει γυναίκα μετά τη Μαρία Φαραντούρη. Για να τον πείσει η Πάολα πήγε στο σπίτι του συνθέτη με ένα μπουζούκι, του ζήτησε να το ακούσει και της το επέτρεψε.

Επίσης ακούστηκε το «Άσμα Ασμάτων», που είναι αφιερωμένο στο Άουσβιτς, στο οποίο το κοινό της συναυλίας σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.

Με το 60% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ κατάφερε την περασμένη Πέμπτη να μηδενίσει τους θανάτους λόγω κορωνοϊού και να πλησιάσει το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι θάνατοι από κορωνοϊό έπεσαν κάτω από τους 10 καθημερινά, ενώ τον Ιανουάριο πέθαιναν 70 άτομα κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Τώρα στο Ισραήλ καταγράφονται περίπου 120 κρούσματα τη μέρα, ενώ τον Ιανουάριο 8.000 ημερησίως.

Στις 18 Απριλίου η κυβέρνηση του Ισραήλ κατήργησε μετά από πολλούς μήνες την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς οδεύει προς την ανοσία της αγέλης στον ενήλικο πληθυσμό της.

Προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης.

Η αφίσα της συναυλίας:

Απόψε στο Ισραήλ με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωρακη !

Δημοσιεύτηκε από PAOLA στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που η Phoebe και ο Joey δεν έγιναν ποτέ ζευγάρι

TV Σειρές Χτες
Μια ακόμα αποκάλυψη για τη σειρά που τελείωσε πριν από 15 χρόνια

Κορυφαίοι σκηνοθέτες που ήταν σκληροί και βίαιοι με τους συνεργάτες τους

Σινεμά 15.08.2025
Όλοι οι ηθοποιοί έχουν να πουν κάτι... κακό για αυτούς

Kάποτε ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα της ποπ: Πού είναι σήμερα;

Μουσική 15.08.2025
Πολλοί νοσταλγούν εκείνη την περίοδο και τα τραγούδια της...

Το πιο διάσημο ροκ τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 5 λεπτά και το τραγουδάμε όλοι

Μουσική 12.08.2025
Αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς ύμνους της ροκ της δεκαετίας του 1980

Το εναλλακτικό τέλος στον «Τιτανικό» που λίγοι έχουν δει

Σινεμά 11.08.2025
Μήπως θα το προτιμούσατε;

5 βιβλία να διαβάσεις στις διακοπές σου

Paper 09.08.2025
Γιατί καλοκαίρι σημαίνει διάβασμα

7 Αυγούστου 1997: Η συναυλία που συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο κόσμο

Μουσική 07.08.2025
Μια βραδιά που κανείς ποτέ δεν ξέχασε