E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό

Ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού

Δημοσίευση 26/4/2021 | 21:48

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό

Η έκθεση της τροχαίας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του 40χρονου - Και ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού - Οι αστυνομικοί κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο κάνοντας επιτόπιες δοκιμές


Η έκθεση της τροχαίας και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, που βρέθηκαν στο Βαθύ Σέλι της Γαύδου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο του γκρεμού, όπου έχασε την ζωή της η γλυκιά Κορίνα από την Κέρκυρα, διαψεύδουν τον 40χρονο φίλο της και οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά από κατηγορίες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το protothema.gr είχε σταθεί σε δυο βασικά θέματα που απασχολούσαν τις έρευνες, το ένα είχε να κάνει με το κιβώτιο των ταχυτήτων που είχε βρεθεί στην 2α θέση και που δημιουργούσε το μέγα ερώτημα αν τελικά το όχημα ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο. Οι αρχές κατάφεραν και έλυσαν τον γρίφο αυτό με επιτόπιες δοκιμές. Έτσι απέδειξαν πως εξαιτίας ενός υδροφόρου σωλήνα που υπάρχει στην έναρξη του γκρεμού και έχει διάμετρο όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κύλησε από μόνο του όντας σταματημένο.

Οι αξιωματικοί σπρώξανε επίσης το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο χωρίς να πατήσουν το γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει προ του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς δεν υπερπήδησε το σωλήνα και στην συνέχεια εκείνο έσβησε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν κι όταν έβαλαν δευτέρα ταχύτητα, χωρίς να πατήσουν και πάλι καθόλου το γκάζι. Για να υπερπηδηθεί λοιπόν ο σωλήνας το πόρισμά των ειδικών απέδειξε πως κάποιος πάτησε γκάζι εν κινήσει. Με άλλα λόγια κανένα χειρόφρενο δεν λύθηκε από μόνο του και κανένα αυτοκίνητο δεν κύλησε χωρίς λόγο στο γκρεμό, όπως υποστήριξε αρχικά ο 40χρονος στις καταθέσεις του.

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολούσε τις αρχές ήταν το κατά πόσο η οδική συμπεριφορά του 40χρονου την ώρα του τροχαίου ήταν η απαιτούμενη. Το ερώτημα αυτό λύθηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις του, οι οποίες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των ειδικών ως προς την ύπαρξη μεταβολιτών που προέρχονται από ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του, τόσο κανναβιδοειδών, όσο και άλλων ουσιών που παραπέμπουν σε ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 40χρονος τόσο εκείνος όσο και η Κορίνα είχαν ρίξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τα καθίσματα, με αποτέλεσμα την κρίσιμη εκείνη ώρα τα πόδια του, να μην φτάνουν στα πεντάλ προκειμένου να πατήσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια το φρένο. Αυτός είναι ένας ακόμα ισχυρισμός του ο οποίος επίσης καταρρίφθηκε από το πόρισμα της τροχαίας καθώς τα καθίσματα ήταν όρθια και όχι κεκλιμένα σε ύπτια θέση όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός. Το δικό του κάθισμα ήταν σε όρθια θέση, ενώ του συνοδηγού πολύ ελαφρώς κεκλιμένο, όπως είναι πάντα ένας συνοδηγός σε θέση ταξιδιού, με 5 μόλις μοίρες κλίση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο