E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό

Ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού

Δημοσίευση 26/4/2021 | 21:48

Τραγωδία στη Γαύδο: Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσαν στον γκρεμό

Η έκθεση της τροχαίας και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του 40χρονου - Και ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα του οδηγού - Οι αστυνομικοί κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο κάνοντας επιτόπιες δοκιμές


Η έκθεση της τροχαίας και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, που βρέθηκαν στο Βαθύ Σέλι της Γαύδου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο του γκρεμού, όπου έχασε την ζωή της η γλυκιά Κορίνα από την Κέρκυρα, διαψεύδουν τον 40χρονο φίλο της και οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά από κατηγορίες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το protothema.gr είχε σταθεί σε δυο βασικά θέματα που απασχολούσαν τις έρευνες, το ένα είχε να κάνει με το κιβώτιο των ταχυτήτων που είχε βρεθεί στην 2α θέση και που δημιουργούσε το μέγα ερώτημα αν τελικά το όχημα ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο. Οι αρχές κατάφεραν και έλυσαν τον γρίφο αυτό με επιτόπιες δοκιμές. Έτσι απέδειξαν πως εξαιτίας ενός υδροφόρου σωλήνα που υπάρχει στην έναρξη του γκρεμού και έχει διάμετρο όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κύλησε από μόνο του όντας σταματημένο.

Οι αξιωματικοί σπρώξανε επίσης το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο χωρίς να πατήσουν το γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει προ του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς δεν υπερπήδησε το σωλήνα και στην συνέχεια εκείνο έσβησε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν κι όταν έβαλαν δευτέρα ταχύτητα, χωρίς να πατήσουν και πάλι καθόλου το γκάζι. Για να υπερπηδηθεί λοιπόν ο σωλήνας το πόρισμά των ειδικών απέδειξε πως κάποιος πάτησε γκάζι εν κινήσει. Με άλλα λόγια κανένα χειρόφρενο δεν λύθηκε από μόνο του και κανένα αυτοκίνητο δεν κύλησε χωρίς λόγο στο γκρεμό, όπως υποστήριξε αρχικά ο 40χρονος στις καταθέσεις του.

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολούσε τις αρχές ήταν το κατά πόσο η οδική συμπεριφορά του 40χρονου την ώρα του τροχαίου ήταν η απαιτούμενη. Το ερώτημα αυτό λύθηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις του, οι οποίες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των ειδικών ως προς την ύπαρξη μεταβολιτών που προέρχονται από ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του, τόσο κανναβιδοειδών, όσο και άλλων ουσιών που παραπέμπουν σε ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 40χρονος τόσο εκείνος όσο και η Κορίνα είχαν ρίξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τα καθίσματα, με αποτέλεσμα την κρίσιμη εκείνη ώρα τα πόδια του, να μην φτάνουν στα πεντάλ προκειμένου να πατήσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια το φρένο. Αυτός είναι ένας ακόμα ισχυρισμός του ο οποίος επίσης καταρρίφθηκε από το πόρισμα της τροχαίας καθώς τα καθίσματα ήταν όρθια και όχι κεκλιμένα σε ύπτια θέση όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός. Το δικό του κάθισμα ήταν σε όρθια θέση, ενώ του συνοδηγού πολύ ελαφρώς κεκλιμένο, όπως είναι πάντα ένας συνοδηγός σε θέση ταξιδιού, με 5 μόλις μοίρες κλίση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί