E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χανιά: Πάνω από 500 θάνατοι εξετάζονται στο γηροκομείο

Νέες μαρτυρίες «γροθιά» στο στομάχι

Δημοσίευση 26/4/2021 | 20:24

Χανιά: Πάνω από 500 θάνατοι εξετάζονται στο γηροκομείο

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις εφιαλτικές στιγμές που ζούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο, στα Χανιά, που λειτουργούσε 11 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, που προβλήθηκε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ζητούμενο τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και για την ελληνική Δικαιοσύνη είναι να διευκρινιστεί πόσοι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο γηροκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θάνατοι που εξετάζονται ξεπερνούν τους 500.

Μέσα σε ένα χρόνο χάθηκαν 68 άνθρωποι, όλοι από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Νέες μαρτυρίες που σοκάρουν

Η κυρία Ελένη μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο για την επιδείνωση της εικόνας της μητέρας της μέσα σε 11 μήνες. «Δεν είχε τίποτα, δεν έπαιρνε χάπια, μόνο που και που για την πίεση. Ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και πονούσαν τα πόδια της. Αναγκάστηκα να την πάω εκεί για λίγο καιρό, επειδή ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να τη φροντίσω».

«Μόνη της ζούσε. Αλλά έπεσε κι έσπασε την λεκάνη της γι’ αυτό την πήρα εγώ. Μετά από 3 χρόνια που αρρώστησα εγώ, την πήγα στην “Αγία Σκέπη”. Την είχα κάνει να περπατάει. Είχα πει στην κυρία Γεωργία που ήταν διευθύντρια ότι περπατάει. Ένα μήνα μετά, που πήγα να τη δω, της είχαν βάλει καθετήρα. Ποτέ πριν δεν είχε καθετήρα. Ήταν συνεσταλμένη και τη ρωτούσα “περνάς καλά;” μου έλεγε “καλά περνάω” δεν μας έλεγε τίποτα. Μόνο μια φορά εκμυστηρεύτηκε ότι την κλείνουν σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και την αφήνουν εκεί μόνη της. Μια φορά πήγαμε να τη δούμε βρώμαγε γιατί δεν πήγαινε κανένας να την καθαρίσει. Όταν πήγα να παραπονεθώ μου είπε η διευθύνουσα ότι τίποτα από όσα σας λέει δεν είναι αλήθεια γιατί έχει άνια. Η παθολόγος που την παρακολουθούσε μου είπε ότι δεν έχει άνοια».

«Κάθε φορά που πηγαίναμε της κρατούσαμε τον καφέ της και κάτι να φάει, μας έλεγε “μην μου τα αφήνετε γιατί μου τα παίρνουν”. Η ντουλάπα της, τα ρούχα που είχα πάει εκεί, ήταν άδεια. Παπούτσια το ίδιο. Πήγα αγόρασα νέα ρούχα, ξαναπάω, την άλλη φορά πάλι άδεια η ντουλάπα».

«Στο σώμα της είχε κοκκινίλες. Είχε πάθει και ψωρίαση εκεί μέσα. Και ουρολοίμωξη», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για τέρατα. Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα», δήλωσε ο γιος της 85χρονης που πέθανε στο συγκεκριμένο γηροκομείο, πριν από ένα χρόνο. Την εκταφή της σορού της μητέρας του πριν από λίγες μέρες, διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως είπε έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο.

Η 85χρονη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως είπε ο γιος της, μετά τις πρώτες ημέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά. Τον περασμένο Μάιο ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Οι υπεύθυνοι όπως λέει δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο.

Για όσα βίωσε η μητέρα της μέσα στο γηροκομείο των Χανίων, που εξετάζεται από τις Αρχές, μίλησε στο LIVE NEWS η κυρία Σοφία.

Όπως ανέφερε πήγε τη μητέρα της με ψυχιατρικά προβλήματα, όχι παθολογικά, τον Οκτώβριο του ’19 σε ηλικία 60 ετών. «Όταν την επισκέφθηκα μετά από λίγες ημέρες δεν είχε επαφή» σημείωσε η κυρία Σοφία, αποκαλύπτοντας ότι σε μεταγενέστερη επίσκεψή της βρήκε τη μητέρα της σε ένα καρότσι στο υπόγειο, δεμένη, μαζί με άλλους 20 τρόφιμους του γηροκομείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η μητέρα της έχασε αρκετό βάρος μέσα σε δύο μήνες. «Πήγαινα να την ταΐσω και μου έλεγαν οι άλλοι ηλικιωμένοι “πεινάω, πεινάω”. Τους τάιζα όλους» πρόσθεσε η καταγγέλλουσα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όταν ζητούσε να δει το γιατρό που έπαιρνε τις αποφάσεις για την πορεία των ασθενών, αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό, με τους υπεύθυνους να βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία