E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπόρις Τζονσον: «Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!»

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο, διαψεύδει το δημοσίευμα της Daily Mail για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Δημοσίευση 26/4/2021 | 14:17

Μπόρις Τζονσον: «Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!»

«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Την εμπρηστική αυτή δήλωση φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον αφότου είχε επιβληθεί στη χώρα ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας «DailyMail», την ώρα που μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού με το άλλοτε δεξί του χέρι, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της Daily Mail.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Η απογοήτευση του Τζόνσον για ένα τρίτο lockdown ήταν έκδηλη, όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Η φράση αυτή φέρεται να ειπώθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Μάικλ Γκόουβ τον προειδοποίησε ότι χωρίς ένα lockdown τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και ότι πολίτες θα πέθαιναν σε διαδρόμους και σε πάρκινγκ νοσοκομείων, καθώς και ότι θα χρειαζόταν η παρέμβαση του στρατού.

Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «ένα ακόμα ψέμα», η αντιπολίτευση ζήτησε δημόσια τοποθέτηση και εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Telegraph» αναφέρει πως, ο πρώην «εγκέφαλος» της εκστρατείας του Brexit και μετέπειτα δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ είναι έτοιμος να κατηγορήσει το πρώην αφεντικό του ότι αγνόησε συστάσεις να κλείσει τα σύνορα ώστε να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κάμινγκς είχε γράψει στην ιστοσελίδα του ότι ο Τζόνσον είχε ένα «μυστικό σχέδιο» να ζητήσει από δωρητές του Συντηρητικού Κόμματος να καλύψουν τα έξοδα ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμινγκς έγραψε ότι είχε απαντήσει στον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο θα ήταν «ανήθικο, ανόητο, πιθανώς παράνομο» και προθυμοποιήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι η ανακαίνιση που φέρεται να κόστισε περίπου 200.000 λίρες πληρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση της χώρας ζητά να παρουσιαστούν στοιχεία για τις δαπάνες και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις με έκτακτη ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι η υπόθεση «βρωμάει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος