E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολύ αυστηρά μέτρα για το Πάσχα: Ποιες μετακινήσεις θα απαγορευτούν

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις

Δημοσίευση 23/4/2021 | 12:05

Πολύ αυστηρά μέτρα για το Πάσχα: Ποιες μετακινήσεις θα απαγορευτούν

Στο ελάχιστο θα μειωθούν οι εξαιρέσεις για μετακίνηση από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η μαζική έξοδος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του κορωνοϊού στην περιφέρεια.

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα, αλλά και πότε θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλο νομό και πότε όχι.

Οι κάτοικοι των πόλων θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα περάσουν το Πάσχα στην Αθήνα, καθώς η έξοδος για να μεταβούν στο εξοχικό ή στο χωριό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένα έγγραφα και βεβαιώσεις για τη μετακίνησή τους σε άλλο νομό.

Ποιες μετακινήσεις θα απαγορεύονται

Σύμφωνα με πληροφορίες θα απαγορευθούν:

  • Αγροτικές, γεωργικές εργασίες και συγκεκριμένα η συγκομιδή προϊόντων (μάζεμα ελιάς)
  • Συνάντηση με δικηγόρο και παρουσία σε εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων
  • Επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία
  • Μετάβαση στη φορολογική κατοικία
  • Ιατρικές επισκέψεις με βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό (θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από επίσημη δομή)

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση σε άλλο νομό

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για:

  • Λόγους εργασίας (ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»)
  • Λόγους υγείας (μόνο έγγραφο από δημόσια δομή)
  • Κηδεία (μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου)
  • Επικοινωνία διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας χωρίς επιστροφή (απαραίτητο έγγραφο το Ε9)
  • Φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους

Μάλιστα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η μετακίνησή τους στην επαρχία και η επιστροφή τους στην πόλη θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται

Δύο θα είναι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες. Το πρώτο θα είναι 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και το δεύτερο 500 ευρώ για ψευδή βεβαίωση. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ποινικές κυρώσεις.

Απίστευτες δικαιολογίες στα διόδια, αναστροφή και επιστροφή στην Αθήνα
Από νωρίς το πρωί ήταν αυξημένη η κίνηση στα διόδια στις εξόδους του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς πολλοί Αθηναίοι επιχείρησαν να φύγουν από σήμερα για την επαρχία σε μία προσπάθεια να προλάβουν τα νέα μέτρα. Ωστόσο δεν υπολόγισαν στους αυστηρούς ελέγχους, καθώς οι άνδρες της Τροχαίας είχαν εντολή να ελέγχουν ένα ένα τα αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια όμως των ελέγχων οι αστυνομικοί άκουσαν και κάποιες απίστευτες δικαιολογίες μετακίνησης όπως η μετάβαση σε οδοντίατρο στο Κιλκίς, η μετάβαση σε κτηνίατρο στην Αρκαδία, ενώ κάποιοι που ισχυρίστηκαν πως πηγαίνουν στην επαρχία για εργασία, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με το ΙΧ τους σούβλα!

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να διακόψουν το ταξίδι τους, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πελώνη: Εντός της ημέρας υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων

Πάντως, όπως σημείωσε νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από το μεσημέρι και μετά, ενώ εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.