E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι»

Δημοσίευση 23/4/2021 | 11:34

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και μέλη των Επιτροπών για την πανδημία, υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ειδικοί δεν γίνεται να είναι εκτεθειμένοι απέναντι «σε οποιονδήποτε παλαβό».

«Φαντάζεστε όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό στο Facebook και στο Twitter και παντού; Να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους σε δικαστήρια επειδή δέχτηκαν να συμβουλεύσουν μια κυβέρνηση και ένα κράτος πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία; Θα το βρίσκατε σωστό; Απορώ πως γίνεται αυτή η συζήτηση, το θεωρώ αυτονόητο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως: «τώρα η πανδημία είναι στη λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή και δεν πρέπει να τους κυνηγάνε διάφοροι γιατί είχαν την Α ή τη Β γνώμη σε μια συνεδρίαση».

«Όσο περνάει η πανδημία υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια και αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο έναντι επιστημόνων που έλαβαν το κεφάλι τους στον ντορβά. Ήταν απαραίτητο να γίνει και θα ήταν ντροπή μας να μην το κάναμε» επεσήμανε ακόμη.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιοι που είναι τελείως παλαβοί, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της Ραχήλ Μακρή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «την έχετε δει τι γράφει; Την θεωρείτε φυσιολογική;».

Εξήγησε επίσης πως οι λοιμωξιολόγοι δεν μπορεί να ψηφίζουν σε μια επιτροπή υπό τον φόβο πως αύριο θα είναι στα δικαστήρια, καθώς μια τέτοια συνθήκη επηρεάζει την κρίση τους και μπορεί να έχουν προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν επιστήμονα να ψηφίσει κάτι άλλο από αυτό που πιστεύει, ενώ αναγνώρισε πως πολλές αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν ανεπηρέαστοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, γνωστοποίησε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητά μια πρόνοια ασυλίας για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ, Καναδά και την Αυστραλία.

Μέσα στις πολεμικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η συγκεκριμένη νόσος, χαρακτηρίζει την εν λόγω ρύθμιση ως απολύτως λογική και αναγκαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή μία 90χρονη από τη φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, υπέστη ανακοπή κατά την εκκένωση

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ηλικιωμένη διασωληνώθηκε, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή - Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενούς στο protothema.gr: «Ακούσαμε τη νοσηλεύτρια να φωνάζει ""φωτιά"" και ο όροφος γέμισε καπνούς»

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια στην Ουαλία ‑ Η παιδική εγκληματικότητα έχει ξεφύγει

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Καθηγήτρια στην Ουαλία κατέθεσε ότι μαθητής τη μαχαίρωσε στο κεφάλι μέσα σε τάξη. Ο 16χρονος αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ‑ Με αναπνευστικά προβλήματα δύο ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/7) στον 1ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές και πυροσβεστικές Αρχές.

Δήμος Αθηναίων: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν κλιματιστικό και πώς να κάνετε αίτηση

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δωρεάν 100 κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α σε ευάλωτα νοικοκυριά, με αιτήσεις έως τις 19 Ιουλίου 2026 αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Ο Τραμπ καλείται να πληρώσει 5,8 εκατ. δολάρια: Ποια είναι η γυναίκα που δικαιώθηκε

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο περιφερειακός δικαστής Λούις Κάπλαν διέταξε την άμεση αποδέσμευση ποσού 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της αρθρογράφου, μετά την οριστική απόρριψη της έφεσης Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Χαμός με τα 4 εκατομμύρια ευρώ του Ράμα για συναυλία του Κάνιε Γουέστ στα Τίρανα

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι δικαιολογίες του Ράμα μέσω facebook και τα... γαλλικά σχόλια!

Προειδοποίηση ΕΟΦ για ενδοφλέβια «συμπληρώματα»: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Πρόκειται για προϊόντα μη αξιολογημένα ως προς την ποιότητα

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;»

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

Κόσμος Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων