E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμβόλιο AstraZeneca: Γυναίκα που εμφάνισε θρόμβωση περιγράφει τον πόνο που ένιωθε

«Είχα τρομακτικό πονοκέφαλο, πονούσε φριχτά στο πόδι μου»

Δημοσίευση 22/4/2021 | 13:55

Εμβόλιο AstraZeneca: Γυναίκα που εμφάνισε θρόμβωση περιγράφει τον πόνο που ένιωθε

Ένας σπάνιος θρόμβος αίματος που εμφανίστηκε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή της, λέει μια μητέρα δύο παιδιών από τη Βρετανία. Επιμένει ωστόσο ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται.

Η Λόρεν Μπριγκς εμφάνισε μια σειρά από συμπτώματα κάποιες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της. Ξεκίνησαν με «τρομακτικό πονοκέφαλο», ενώ στη συνέχεια άρχισαν οι πόνοι στο κάτω μέρος του σώματός της. Ένιωθε ότι στο πόδι της γινόταν «έκρηξη», όπως λέει.

Εξαιτίας του πόνου πήγε στο νοσοκομείο, από όπου προειδοποίησε την οικογένειά της μέσω βιντεοκλήσης ότι μπορεί να μην επέστρεφε σπίτι. Η 32χρονη ήταν απολύτως υγιής όταν έλαβε ένα μήνυμα για τον εμβολιασμό της τον Μάρτιο. Θεώρησε ότι ήταν τυχερή όταν την ενημέρωσαν να κάνει το εμβόλιο τόσο νωρίς και πήγε να εμβολιαστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Εννιά μέρες αργότερα όμως, η Λόρεν άρχισε να έχει τρομακτικά συμπτώματα και πίστεψε ότι είχε κολλήσει κορονοϊό. «Ξύπνησε εκείνο το πρωί με έναν τρομακτικό πονοκέφαλο. Είχα φαγούρα παντού και ζαλιζόμουν λίγο. Δεν μπορούσα να φάω και πέρασα όλη τη μέρα στο κρεβάτι. Με το ζόρι μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου από το μαξιλάρι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι είχα κορονοϊό».

Έκλεισε ραντεβού για να κάνει τεστ και πήρε αρνητικό αποτέλεσμα 24 ώρες μετά. Τότε άρχισε να πονάει φριχτά στο αριστερό πόδι της και δύο μέρες μετά πρόσεξε μια κόκκινη, πρησμένη φλέβα την ώρα που έκανε μπάνιο. «Το ήξερα ότι δεν ήταν φυσιολογικό αλλά δεν σκέφτηκε ότι είχε να κάνει με το εμβόλιο».

Πήγε τελικά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε εμφανίσει θρόμβωση. Οι εξετάσεις έδειξαν «αρκετούς» θρόμβους αίματος στο πόδι της και «αρκετούς» στους πνεύμονές της. Είχε θρόμβωση στις βαθιές φλέβες (Deep Vein Thrombosis) και πνευμονική εμβολή.

Παρά την περιπέτειά της, η Λόρεν λέει πως πιστεύει ακόμη ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν. «Στο νοσοκομείο μου είπαν πως ήμουν απλώς άτυχη, η μία στο εκατομμύριο που θα εμφανίσω θρόμβωση. Ακόμα πιστεύω στο πρόγραμμα. Αν δεν είχα πάει στο νοσοκομείο, πιθανότατα θα είχα πεθάνει».

Η Λόρεν πήρε εξιτήριο στις 13 Απριλίου. Επισήμως έγινε η διάγνωση ότι εμφάνισε «θρόμβωση και πνευμονική θρομβοπενία που προκαλείται από εμβόλιο». Θα λαμβάνει το φάρμακο warfarin για τους επόμενους έξι τουλάχιστον μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο