E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Οι ανακοινώσεις από τη Νίκη Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2021 | 11:14

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες σε Γυμνάσια και Λύκεια και οι μαθητές θα προαχθούν με τους βαθμούς των δυο τετραμήνων - Δεν έχει παρθεί απόφαση για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα εφαρμοστεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος για φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες σε Γυμνάσια και Λύκεια και οι μαθητές θα προαχθούν με το μέσο όρο των βαθμών Α' και Β' τετραμήνου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε τις αποφάσεις για όλα τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει στην εκπαίδευση, λόγω των περιορισμών, που επέβαλλε η πανδημία. Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Ζέτα Μακρή και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης ανακοίνωσαν και επίσημα τις ημερομηνίες για την επαναλειτουργία όλων των σχολείων, τις προαγωγικές εξετάσεις, την παράταση του σχολικού έτους για όλες τις βαθμίδες καθώς και των θεμάτων, που άπτονται των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων «κλείδωσε» για τις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά στην παράταση του σχολικού έτους ορίσθηκαν τα εξής:

11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια
25 Ιουνίου για Δημοτικά σχολεία

Παράλληλα, οι πανελλαδικές εξετάσεις, προγραμματίστηκαν να διεξαχθούν στις 14 και 15 Ιουνίου για γενικά και επαγγελματικά Λύκεια, αντίστοιχα. Όσον αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος, δεν θα διεξαχθούν, λύση η οποία επιλέχτηκε και πέρσι, προκειμένου οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο με περισσότερα δια ζώσης μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί ούτε και φέτος το σύστημα της επιλογής θεμάτων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί για φέτος για τους μαθητές της Α' Λυκείου.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Μαΐου, και τα self test θα είναι υποχρεωτικά για όλους από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Για τα φροντιστήρια δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση από τους ειδικούς, όπως και για το θέμα με τις πρακτικές ασκήσεις στα πανεπιστήμια. Οσον αφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η υπουργός δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί για να μη «υπάρχουν λάθος μηνύματα προς του νέους που εισάγονται στα ΑΕΙ με χαμηλές βαθμολογίες και άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα, για να μη κοροϊδεύουμε τους Ελληνες πολίτες που πληρώνουν για τους φοιτητές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματoς του Ντιόγκο Ζότα

Κόσμος 03.07.2025
Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος για τον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του, Αντρέ Σίλβα

Ντιόγκο Ζότα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες

Κόσμος 03.07.2025
Με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, το τελευταίο από τα οποία γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υφυπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να πληρωθεί επιδότηση σε νεκρό

Ελλάδα 03.07.2025
Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις νέες δικογραφίες που έρχονται, γίνεται λόγος για συνολικά 30 βουλευτές

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Σε τρία μέτωπα η μάχη

Ελλάδα 03.07.2025
Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Η Γερμανία λανσάρει καύσιμο που αποτελείται κατά 95% από μη ορυκτές πρώτες ύλες

Κόσμος 03.07.2025
Πριν από λίγες ημέρες ένα πρατήριο καυσίμων κοντά στη Βρέμη της αλυσίδας Classic έγινε το πρώτο στην Ευρώπη που διένειμε το Klima Benzin 95

Γαλλία: Ελεγχόμενες βουτιές στον Σηκουάνα

Κόσμος 03.07.2025
Μπάνια στον Σπρέε ζητούν οι Βερολινέζοι