E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη: Καίνε τους νεκρούς σε κρεματόρια στο Δελχί

Σοκαριστικές εικόνες

Δημοσίευση 21/4/2021 | 08:29

«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη: Καίνε τους νεκρούς σε κρεματόρια στο Δελχί

Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Περισσότερα από 200.000 περιστατικά καταγράφονται ημερησίως, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η tabloid Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.

Μόλις σήμερα κατεγράφησαν 259.170 κρούσματα, το ψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στον κόσμο και 1.761 θάνατοι, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στην Ινδία, την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.

Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Daily Mail, ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων.

Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες είχαν αντίθετη άποψη.

«Σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα. Οι κοινωνικές αποστάσεις έπαψαν να ισχύουν στην πράξη και τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν σε θρησκευτικές τελετές, σε πάρτι, και σε αθλητικούς αγώνες», αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Όμως, στα νοσοκομεία της χώρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξάνονται διαρκώς ενώ οι ιατροί της χώρας αναφέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο νέους ασθενείς , ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Σε αρκετές περιοχές της Ινδίας, η ινδική μεταλλαγή του ιού έχει αλλάξει τα δεδομένα νοσηλείας, καθώς πλέον οι διασωληνωμένοι κάτω των 40 ετών αγγίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το 58%.

Το Δελχί, μια πόλη 29 εκατομμυρίων κατοίκων, επέβαλε χθες το βράδυ αυστηρά περιοριστικά μέτρα διάρκειας μίας εβδομάδας για να δώσει μια ανάσα στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, καθώς έχουν απομείνει μόλις 100 ελεύθερες κλίνες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια στιγμή οι αρχές της χώρας αποτεφρώνουν εκατοντάδες νεκρούς από την νόσο Covid – 19 σε καθημερινή βάση, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για περισσότερες από 80 αποτεφρώσεις την ημέρα, σε δημόσιους χώρους.


Τι ξέρουμε για την ινδική μεταλλαγή του ιού

Η μεταλλαγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως ανησυχητική από την ινδική κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου.

Οι πρώτες περιπτώσεις στην Ινδία φαίνεται να χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του 2020. Σύμφωνα με τις αρχές έχει 13 διαφορετικές μεταλλαγές από τον αρχικό κορωνοϊό, αλλά οι δύο κύριες ονομάζονται E484Q και L452R.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι αυτές οι δύο μεταλλαγές μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό. Οι εν λόγω μεταλλαγές μοιάζουν με αυτές της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής πιστεύεται ότι κάνει τα εμβόλια περίπου 30% λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι εάν η εν λόγω παραλλαγή (ή οι παραλλαγές) είναι περισσότερο θανατηφόρα. Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι ο μοναδικός στόχος του ιού είναι να εξαπλωθεί όσο περισσότερο μπορεί, οπότε χρειάζεται άτομα που θα μπορούν να τον μεταδίδουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η συγκινητική ανάρτηση Τσιμίκα για τον Ζότα: «Μου είχες πει `εσύ σεντράρεις, εγώ σκοράρω`»

Αθλητικά Νέα 04.07.2025
«Ο Θεός να δώσει δύναμη στους οικείος σας ν` αντέξουν τον εφιάλτη και μια μέρα να δουν το φως ξανά…»

Πώς θα επιστραφούν οι παράνομες επιδοτήσεις που έλαβαν χιλιάδες αγρότες μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οικονομία 04.07.2025
Τι προβλέπουν οι Εκτελεστικοί Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιοι φορείς της χώρας μας θα κινητοποιηθούν άμεσα για την είσπραξη των χρημάτων

Συγκρούστηκαν λεωφορεία στη Βούλα: Τουλάχιστον 32 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι

Ελλάδα 04.07.2025
Δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ συγκρούστηκαν σήμερα (04/07) το πρωί, περίπου στις 11:30, στη Βούλα. Από το σοβαρό τροχαίο υπάρχουν τουλάχιστον 32 τραυματίες (20 ενήλικες)

Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη: Αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί

Κόσμος 04.07.2025
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα

Σιθωνία: Κάηκαν 450 στρέμματα δασικής έκτασης

Ελλάδα 04.07.2025
«Δυστυχώς, έχουμε κι άλλες περιοχές σαν το Μάτι»

Ταινία δράσης... στη Λάρισα: Τέσσερις διαρρήκτες το έσκασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα – Τρόμος στην εθνική

Ελλάδα 04.07.2025
Λάρισα: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη αυτοκινήτου

Καλάβρυτα: Ανδρας μαχαίρωσε τον αδελφό του

Ελλάδα 04.07.2025
Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης με σοβαρό τραύμα

Έρευνα αποκαλύπτει πώς βλέπουν οι Γερμανοί την Ελλάδα

Κόσμος 04.07.2025
Η πρώτη έρευνα για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία, παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα στον χώρο «Έβδομος»

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Καιρός 04.07.2025
Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Πειραιάς – Ο σοκαριστικός διάλογος της 14χρονης με τον βιαστή

Ελλάδα 04.07.2025
«Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»