E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα που έχει σχεδόν απαλλαγεί από τον κορωνοϊό αλλά δεν ανοίγει τα σύνορα

Και δεν φαίνεται να βιάζεται καθόλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2021 | 00:21

Η χώρα που έχει σχεδόν απαλλαγεί από τον κορωνοϊό αλλά δεν ανοίγει τα σύνορα
@cbc.ca

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως η χώρα δεν βιάζεται καθόλου να ανοίξει τα διεθνή σύνορά της γιατί αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής αυτή τη στιγμή στη χώρα, που είναι σχεδόν απαλλαγμένος από τον κορωνοϊό.

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο του 2020 και δεν τα άνοιξε ξανά για ξένους υπηκόους και μη μόνιμους κατοίκους. Τους τελευταίος μήνες μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αφίξεων γίνεται δεκτός στη χώρα, που αφορά κυρίως πολίτες της Αυστραλίας που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Μια σειρά μέτρων που πήρε της επέτρεψαν να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα lockdown μικρής διάρκειας, η γρήγορη και έγκαιρη ιχνηλάτηση και η συμμόρφωση των πολιτών, είναι όσα προστίθενται στον κλείσιμο των συνόρων και έχουν οδηγήσει την Αυστραλία να έχει απολογισμό του κορωνοϊού 29.543 κρούσματα και 910 θανάτους.

«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τον τρόπο με τον οποίο ζούμε σε αυτή τη χώρα, που είναι τόσο διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα», ανέφερε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με τηλεοπτική κάλυψη.

Με εξαίρεση μικρής διάρκειας lockdowns, οι Αυστραλοί τους τελευταίους μήνες βγαίνουν για φαγητό και ποτό, συγκεντρώνονται χωρίς περιορισμούς, ενώ στις περισσότερες περιστάσεις δεν φορούν μάσκα. Τα ταξίδια στο εξωτερικό αντικαταστάθηκαν με εξορμήσεις στο εσωτερικό. Η κυβέρνηση παρουσίασε στοιχεία του 2021, τα οποία καταδεικνύουν πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ενδοπολιτειακές μετακινήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου.

Από χθες, οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί, θα μπορούν να μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Η νέα Ζηλανδία βρίσκεται και αυτή στις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας καταγράψει μόλις 2.596 κρούσματα και 26 θανάτους. Οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί, θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο για απαραίτητους λόγους κατά το 2ο εξάμηνο του έτους και όταν επιστρέφουν θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα. Αν και αυτό ακόμα είναι υπό σκέψη.

Η Αυστραλία πριν από λίγες ημέρες εγκατέλειψε τον στόχο να εμβολιάσει τα 26 εκατομμύρια πολίτες της έως το τέλος του έτους, μετά τη σύσταση ότι οι πολίτες ηλικίας κάτω των 50 ετών είναι καλό να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer αντί με αυτό της AstraZeneca.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories 04.10.2025
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

3 δείκτες προειδοποιούν για νέο κύμα ακρίβειας

Stories 04.10.2025
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,9% τον Αύγουστο

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 04.10.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 04.10.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Οι αποδείξεις Αμερικανού επιστήμονα ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή

Νέα Εποχή 04.10.2025
«Οι ασθενείς που αναζωογονούνται μετά την ανακοπή καρδιάς συχνά διηγούνται ότι ξαναζούν κάθε στιγμή της ζωής τους»

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα 04.10.2025
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα 5 πιο παράξενα φυτά του κόσμου

Περιβάλλον 04.10.2025
Κάποια τα έχουμε και στην Ελλάδα!

«Και οι τοίχοι έχουν αυτιά»: Η μηχανή κατασκοπείας που πέρασαν 7 χρόνια για να ανακαλυφθεί

Ιστορικά 04.10.2025
Το κόλπο των Σοβιετικών και η δραματική ανακάλυψη