E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 19:00

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Το τελευταίο αντίο στην 27χρονη Κορίνα η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην Γαύδο είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πολλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της γράφει το corfutvnews.gr.

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στη Γαύδο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής στην 27χρονη Κορίνα, αλλά και για την καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της φοιτήτριας ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων».

Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του οχήματος και φίλο της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας μια μεταμεσονύχτια βόλτα την Κυριακή, σταμάτησαν σε ένα απόμερο μέρος στην περιοχή Βαθύ Σέλι και λύθηκε το χειρόφρενο χωρίς να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, κατάφερε αγκομαχώντας να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα και στις 06.00 το πρωί ειδοποίησε τηλεφωνικά τις Αρχές.

«Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων»


Ερωτηματικά προκύπτουν για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο.

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία