E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακρινίτσα: «Εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου»

Τι είπε ο δράστης στη μητέρα των δύο θυμάτων - Ο δράστης μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2021 | 21:15

Μακρινίτσα: «Εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου»

Σκοτεινές λεπτομέρειες από το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας της 28χρονης γυναίκας και του 30χρονου αδελφού της, ο δράστης ήταν έτοιμος να σκοτώσει και την πεθερά του!

Όπως αναφέρει η δικηγόρος κα. Ανάσογλου ο δράστης ήταν έτοιμος να σκοτώσει και την πεθερά του, ωστόσο τελευταία στιγμή δεν το έκανε, λέγοντας της ότι, «εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Οι δυο δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων, η Ανθούλα Ανάσογλου και ο Στέφανος Καραγεώργος θα αιτηθούν την συνέχιση της έρευνας και προς τις αστυνομικές Αρχές, ζητώντας να ερευνηθεί η αντίδραση τους απέναντι στα απεγνωσμένα τηλεφωνήματα της άτυχης Κωνσταντίνας, η οποία είχε προβλέψει πως θα γινόταν θύμα στυγερής ανθρωποκτονίας από τον ίδιο της τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού τους.

«Πρόθεση της οικογένειας είναι να δηλώσει άμεσα παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να υποστηρίξει με όλες τις ανακριτικές πράξεις που χρειάζονται την αλήθεια, δηλαδή ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τα δυο αδέλφια, έχοντας προμελετήσει το έγκλημα και με συνείδηση».

Η κα. Ανάσογλου προσθέτει: «Ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια άκρως επιθετική συμπεριφορά την οποία όφειλαν να θεραπεύσουν οι αρμόδιοι ιατροί όμως ακολούθησε το σχέδιο του με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και τη διαφυγή του. Ο δράστης μετέπειτα αντιλαμβανόμενος πλήρως την απαξία των πράξεων του, παρουσιάστηκε στον κ Ανακριτή Βόλου, με αλλά πρόσωπο και παριστάνοντας έναν άνθρωπο από τον οποίο εκλείπει η συνείδηση. Η αλήθεια όμως δεν θάβεται. Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συνείδηση όταν είπε στη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας πως «Εσένα δε σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο δράστης

Στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 31χρονος κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα, μόλις μία ημέρα μετά την προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ότι σκότωσε την 28χρονη πρώην σύζυγό του και τον 30χρονο αδερφό της, σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, η μεταφορά του σε άλλη πτέρυγα κρίθηκε επιβεβλημένη.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο προϊστάμενος της Γραμματείας των Φυλακών Κορυδαλλού ενημέρωσε τον συνήγορο υπεράσπισής του ότι ο κρατούμενος εξετάστηκε από ψυχιάτρους, οι οποίοι έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στην ψυχιατρική πτέρυγα, κάτι που αποτέλεσε και αίτημά του.

Ερευνούν γιατί δεν είχε εγκλειστεί σε δομή ψυχικής υγείας

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος είχε ζητήσει τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση. Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά τις ψυχιατρικές εξετάσεις και για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος και δεν είχε οδηγηθεί σε κλινική για εγκλεισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις και παρά τις αποφάσεις από τις 15 Ιανουαρίου. Η παραγγελία-εντολή προς διερεύνηση δόθηκε σε αντεισαγγελέα του Εφετείου Λάρισας.

Τι είπε στον ανακριτή ο δολοφόνος - «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Βούλγαρη, ούτε ενώπιον του ανακριτή, όπου και βρέθηκε το σαββατοκύριακο, είχε συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Μάλιστα, ρωτούσε αν στη διαδικασία θα ήταν παρών ο νεκρός από τις μαχαιριές του 30χρονος γαμπρός του και απέκλεισε ότι η επίσης νεκρή σύζυγός του θα είναι παρούσα, αφού πίστευε ότι «θα κρατούσε το παιδί τους» που είναι μόλις 2,5 ετών.

Στον ανακριτή, επανέλαβε τη φράση που δημοσιοποίησε από τα πρώτα λεπτά της κράτησής του και είπε αρχικά στους αστυνομικούς. «Έχω ένα μαύρο πέπλο» τόνιζε ξανά και ξανά, ενώ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν είχε κάνει κάτι τόσο κακό. «Θυμάμαι μόνο ότι έσπασα το τζάμι της πόρτας» είπε, ξεχνώντας ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 52χρονη πεθερά του, και δολοφόνησε την 28χρονη σύζυγό του και τον 30χρονο αδερφό της. «Η πεθερά μου φώναζε ότι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Φεύγοντας συνάντησα τον αδερφό της γυναίκας μου και τον έσπρωξα, αφού δε βρήκα το παιδί μου στο σπίτι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί