E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκατομμύρια με... hangover στη Βρετανία, από το χθεσινό μεθύσι

Πλημμύρισαν παμπ και μπυραρίες με την άρση του lockdown

Δημοσίευση 13/4/2021 | 13:52

Με βαρύ κεφάλι ξύπνησαν σήμερα εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία μετά τη χθεσινή κοσμοσυρροή σε παμπ, κλαμπ και εστιατόρια λόγω της νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Η αρχή του τέλους του lockdown στη Βρετανία ήρθε μ’ ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας στο χέρι με τους θαμώνες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο μετά από μήνες που… στέγνωσαν τα λαρύγγια τους τη χαλάρωση των μέτρων κατακλύζοντας τις μπυραρίες, τα νυχτερινά κέντρα και τις παμπ. Πάμπολλοι εξ’ αυτών, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ξύπνησαν με πονοκέφαλο από την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά ελάχιστοι παραπονέθηκαν για το hangover που σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην πορεία της χώρας προς την κανονικότητα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω πολύ βαρύ κεφάλι μετά από μια νύχτα σε παμπ», δήλωσε ένας Βρετανός στη Daily Mail. Κι ένας άλλος συμπλήρωσε: «το hangover της 12ης Απριλίου δεν συγκρίνεται με τίποτε!» Oι αστυνομικοί στο Σόχο είχαν πολλή δουλειά χθες προσπαθώντας να επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης της βρετανικής πρωτεύουσας σ’ ένα πλήθος, που διψούσε για «ελευθερία» μετά από τόσους μήνες αυστηρού lockdown. Ο φακός συνέλαβε τρεις αστυνομικούς με μάσκες να συλλαμβάνουν έναν απείθαρχο θαμώνα και να τον απομακρύνουν.

Η Αγγλία, που έκανε χθες το επόμενο προσεκτικό βήμα επιτρέποντας την επαναλειτουργία καταστημάτων, παμπ και εστιατορίων με την εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικούς χώρους, κατέγραψε μια αύξηση των κρουσμάτων, όχι όμως και η Σκωτία, η Ουαλία ή η Βόρεια Ιρλανδία, όπου ισχύουν διαφορετικά μέτρα. Για ορισμένες περιοχές της Βρετανίας ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η εστίαση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση όλος ο πληθυσμός άνω των 50 στη Βρετανία οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης Τζόνσον ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση από την κοινή γνώμη προειδοποιώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικοί που παρακολουθούν τη πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα επισημαίνουν από την άλλη ότι κανένα από τα προγραμματισμένα, προσεκτικά βήματα που έγιναν ως τώρα – η επαναλειτουργία των σχολείων στις 8 Μαρτίου και η χαλάρωση του «μένουμε σπίτι» στις 29 Μαρτίου – δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Τονίζουν, όμως, ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο τώρα, αφού χρειάζεται έως και μία εβδομάδα για να εμφανίσει κάποιος συμπτώματα της Covid-19 και να λάβει τα αποτελέσματα του τεστ κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήστος Σπανός: «Με κράτησαν όμηρο για μία ώρα, έβγαλαν πιστόλια, τους έδωσα 20.000 και με άφησαν»

Tabloid 30.06.2025
«Δεν μπορούσα να συνεννοηθώ, μου έλεγαν ""Dollars, dollars!"", είχαν βγάλει πιστόλια»

Ρένα Μόρφη: Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Social 30.06.2025
«Ό,τι έκανα, το έκανα και δίπλα στον Πορτοκάλογλου, αφήστε μας να είμαστε από όλα»

Σχοινούσα: Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος χόρεψε ξανά με την εγγονή του σε τοπική γιορτή του νησιού των Κυκλάδων

Social 30.06.2025
Ο 92χρονος χόρεψε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, παρασυρμένος από τη μουσική και τη θαλασσινή αύρα του καλοκαιριού

Θανάσης Πάτρας: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι για τη δουλειά μας»

TV Buzz 30.06.2025
«Το κανάλι μάς στήριξε, το στοίχημα Weekenders κερδήθηκε», είπε ο Θανάσης Πάτρας.

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκλείστηκε στην Τήνο ‑ «Δεν το λες και φυλακή», γράφει

Tabloid Χτες
Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, με δύο νέες αναρτήσεις του παρουσιαστή

Σπύρος Μπιμπίλας: «Σε μερικές εκπομπές δεν περνάω καλά, τώρα το «καλό παιδί» δεν τους έκανε το κέφι»

Tabloid Χτες
Πληγώθηκα πάρα πολύ όταν άκουσα το «ανέκδοτο», το «τίποτα έγινε βουλευτής»

Στο Αγιο Όρος ο Μελ Γκίμπσον

Tabloid Χτες
Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αρχιμανδρίτης Μεθόνιος, μίλησε για τον Μελ Γκίμπσον

Ντουέιν Τζόνσον: Οι κόρες του τον βάφουν σε βίντεο ‑ «Έκαναν πάρτι πάνω στο κεφάλι μου»

Tabloid Χτες
«Οι δύο μικροί μου τυφώνες με παρακαλάνε να τους αφήσω να κάνουν ``πάρτι μακιγιάζ`` πάνω στο κεφάλι μου», έγραψε ο γνωστός ηθοποιός

Νίκος Μάνεσης: Αιφνίδια αποχώρηση από την εκπομπή

Tabloid Χτες
Δείτε τι είπε ο Νίκος Μάνεσης πριν φύγει από το στούντιο

Μαρία Κωνσταντάκη: «Όταν έκανα ψυχοθεραπεία, κατάλαβα ότι δε θέλω να κάνω παιδί»

Tabloid Χτες
«Όταν ήμουν στα 28, έλεγα ότι θα κάνω οικογένεια, αλλά δεν είχα σκεφτεί ότι θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά», είπε η Μαρία Κωνσταντάκη